Pau Gasol i el Casal dels Infants presenten un projecte social a l’antiga escola Betsaida

19/09/2014 – El projecte treballarà amb 180 infants i joves i les 120 famílies, els primers participants d’un model que s’estendrà els propers anys.

El Casal dels Infants és a poques setmanes d’obrir les portes del nou Espai Betsaida, una emblemàtica escola que, durant molts anys, va ser un referent educatiu pels veïns i veïnes de Badalona, Santa Coloma i Sant Adrià del Besòs. Precisament la pista esportiva de l’escola ha estat l’escenari, aquesta setmana, de la presentació, amb la presència del jugador Pau Gasol, de “l’Esport Suma”, un programa pilot de la Gasol Foundation i el Casal dels Infants que, durant dos anys, desenvoluparà activitats amb els joves en risc d’exclusió social dels barris de la zona.

“Som conscients de que l’activitat física, els hàbits saludables i l’esport són part important del desenvolupament personal i social dels nens i joves ”-va explicar el jugador dels Chicago Bulls- “És per això que és tan important sumar el nostre esforç a una entitat com el Casal dels Infants, que fa 30 anys que treballa amb aquests col·lectius”.

Els programa treballarà amb valors, lluitarà contra el sedentarisme i involucrarà les famílies en la pràctica i l’educació física dels seus fills, fent de l’esport un element motivador que els ajudi a tirar endavant. “L’esport suma perquè desperta la motivació dels infants i joves en situació de risc, els ajuda a canalitzar moltes de les tensions que acumulen, i permet espais de relació diferents, on es treballa en equip, amb perseverança… contribuint així a un òptim procés de desenvolupament personal i social dels nens i joves. “ explicava, al seu torn, la Rosa Balaguer, directora del Casal dels Infants.

El projecte treballarà amb 180 infants i joves i les 120 famílies, els primers participants d’un model que s’estendrà els propers anys. “La Gasol Foundation i el Casal col·laborarem estretament durant els propers a 2 anys per tal que aquest “projecte pilot” pugui ser una proposta educativa i esportiva a desenvolupar a altres barris amb infants i joves en situacions fràgils. Perquè l’esport sumi en l’educació i les oportunitats de més nens i nenes”, va destacar dimecres la directora del Casal dels Infants, Rosa Balaguer.

En acabar la presentació, el jugador dels Chicago Bulls va conversar amb els joves del Casal de Badalona per intercanviar opinions sobre la seva vida esportiva i les seves motivacions per tirar endavant.  “Quan es té un somni s’ha de perseguir amb constància, esforç i treballant en equip. Són uns valors molt presents a l’esport i , sense els quals, no seria on sóc ara”.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,581SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure