TERSA comença a gestionar residus hospitalaris per a garantir la seguretat sanitària

 

TERSA, companyia pública de gestió de serveis ambientals relacionats amb l'economia circular, ha rebut per part de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC) l'autorització per a tractar residus hospitalaris en el context actual de la Covid-19.

A partir d'aquesta setmana, la Planta de Valorització Energètica (PVE) de Sant Adrià de Besòs ha començat a rebre residus hospitalaris provinents de l'Hospital de Sant Pau, l'Hospital de Vall d’Hebron i l'Hospital de Terrassa, entre altres. Aquest tipus de residu se suma al tractament de residus sanitaris que TERSA gestiona des de l'inici de l'emergència sanitària, i que tenen com a origen els reconvertits hotels, les residències geriàtriques amb afectats de coronavirus i altres centres sanitaris. La PVE, a més, continua amb el seu servei habitual de tractament de residus municipals.

L'ARC ha pres aquesta mesura de manera temporal per a garantir una correcta i segura gestió dels residus sanitaris que, des de l'inici de la pandèmia, ha augmentat en un 350% a Catalunya. Segons Alessandro Leotta, director de la PVE, “el tractament tèrmic a 1.000 graus de temperatura al qual es veuen sotmesos els residus resulta determinant per a garantir l'eliminació de qualsevol traça del virus, contribuint a preservar la salut pública i aportant tranquil·litat a la ciutadania”.

En aquest sentit, la Planta de Valorització Energètica ha garantit la continuïtat de la seva activitat adoptant les mesures preventives i de protecció necessàries per a vetllar per la seguretat i la salut de la seva plantilla. Tal com també ha apuntat el director de la PVE “el sector de la gestió i tractament de residus ha mantingut, com en la resta dels serveis essencials, el seu compromís amb la gestió d'aquests serveis i amb la ciutadania”.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,580SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure