Les protestes veïnals impedeixen l’habilitació del Poliesportiu de la Mina com a espai temporal de confinament per a 20 drogodependents

 

Una manifestació veïnal al barri de la Mina de Sant Adrià de Besòs en ple confinament ha fet saltar totes les alarmes aquests dies. El veïnat del barri ja ho portava manifestant a través de les xarxes socials des de fa setmanes i ara han decidit fer-se escoltar encara més: aquests es posicionaven totalment en contra de la decisió de l'Ajuntament 'habilitar el Poliesportiu de la Mina per a albergar a 20 toxicòmans. Aquests, segons els veïns i veïnes, es troben fent destrosses al barri i consumint dins les escales d'alguns dels edificis, la qual cosa provoca por a la creació de focus de contagi.

 

Degut a aquest malestar veïnal, l'alcalde Callau va veure com una solució raonable reclamar al Departament de Salut que s'habilités una part del pavelló per a acollir a aquests drogodependents i que aquests poguessin confinar-se allà, una iniciativa coordinada per Creu Roja. Segons l'alcalde, "no és que s'hagin donat 20 places, sinò que s'habilita un dispositiu amb capacitat per 20 places no només perquè puguin consumir amb garanties, sinò perquè puguin complir el confinament". A més, "s'ofereix aquesta alternativa d'un espai d'atenció i amb els mateixos principis que seria un REDAM (reducció de danys) però a més amb possibilitat d'higiene, àpats i dormir".

 

Aquesta habilitació del Poliesportiu havia de poder començar a fer la seva funció a partir d'avui, dilluns 27 d'abril, però la inespereda manifestació al carrer del passat dissabte ha provocat l'impediment d'aquesta mesura. Les xarxes socials es troben aquests dies plenes de queixes i missatges de protesta en contra d'aquesta iniciativa, ja que el veïnat està fart de ser "l'escombraria de Barcelona".

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,580SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure