Teatre immersiu al Refugi Antiaeri

 

“Un nom anònim, inventat, d’una dona que no té futur ni passat; una excusa per aprofundir sobre els jocs de poder entre homes i dones i la irrefrenable tensió i violència que aquests en deslliguen.”

 

És el breu resum del que podrem trobar aquesta tarda de divendres, 6 de març, a les 20.30h i a les 21.30h al refugi Antiaeri de Sant Adrià de Besòs, al barri de Sant Joan Baptista. “S’utilitza l’espai a l’ús: passadissos de 50 metres, poca llum, amb limitacions visuals. És adient pel tema que tractarem, però, a la vegada, és tot un repte”, explica a aquest Diari l’Alberto Rizzo, el director de l’obra i fundador, també, de la companyia La Coquera. Una companyia de teatre especialitzada en obres de text que neix a Barcelona l’any 2009 de la mà d’Alberto i Ariadna Raventós i que, actualment, compta amb més de 30 integrants. “El nucli central de la peça és la violència domèstica. La majoria de delictes que es cometen d’aquest tipus ocorren dins el silenci de l’hogar”, comenta el director al Diari. Una peça teatral, per tant, que es troba dins el marc del Dia Internacional de la Dona que se celebrarà el diumenge 8 de març.

 

Un teatre immersiu en el que els espectadors/es podran situar-se a 1 metre escàs dels actors i actrius per tal de submergir-se en aquesta experiència que ja porta 5 anys desenvolupant-se al refugi. “Des de Refugi Art i l’Ajuntament porten seleccionant-nos ja 5 anys i, des de llavors, hem portat a Sant Adrià diferents obres. Un altre exemple és ‘Homenaje a Lorca’, que també la vam fer al refugi i estem molt contents amb la gran acollida que tenim normalment”, comenta Rizzo.

 

Un apropament a la cultura que fa de Sant Adrià una ciutat que aposta per continuar aquesta tradició i utilitzar, fins i tot, nous espais per introduir tendències.

 

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,618SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure