Targetes a les parades dels Encants per identificar les que estan al corrent de tots els pagaments

El mercat dels Encants sobreviu. Els paradistes s’enfronten dimarts rere dimarts a les mesures contra la Covid que els obliga a mantenir una distància entre les 226 parades de 6 metres. Tot i això, ara aquests també lluiten contra un altre problema: la venda il·legal. Aquesta prolifera cada cop més, afectant a les vendes dels paradistes, que asseguren, necessiten una “ampolla d’oxigen”. Internet també és un gegant contra el que lluiten els comerciants de la venda ambulant, que asseguren que el volum de compradors ha baixat moltíssim arran la pandèmia, situació que es perllonga per l’existència de la compra online.

 

 

 

Tot i això, els paradistes no es rendeixen i l’Ajuntament tampoc. La regidora Anabel Jurado comenta a aquest mitjà totes les idees que tenen pensades des del consistori, algunes de les quals ja s’estan començant a posar en marxa: “El nostre objectiu és fer un mercat més petit, perimetrar-lo d’alguna manera. Ara també estem treballant en la implantació d’unes targetes que identificaran aquelles parades que estiguin al corrent del pagament de la seguretat social, de la quota d’autònoms, segur de responsabilitat civil… L’1 de juny començarem aquest procés i qui no tingui la targeta, haurà de marxar”.

 

El consistori planeja així millorar la situació del mercat, que va arribar a ser un dels més importants de Catalunya.

 

Tot i això, un altre problema que es presenta és l’escassa coordinació de les forces de seguretat. “Costa molt coordinar la Local i els Mossos”, assegura Jurado, “però aquesta setmana ja hi haurà dispositius policials més forts”, amb l’objectiu de lluitar contra els coneguts “manteros” que perjudiquen el negoci dels paradistes que paguen 136 € per semestre i per mòdul. L’Ajuntament va perdonar la taxa al segon semestre de 2020 i aquest primer semestre del 2021 va demanar només la meitat de l’import.

Un mercat d’Encants, per tant, que agonitza, però que no perd l’esperança de tornar a recuperar, amb aquestes noves mesures, l’esplendor d’abans.

 

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,568SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure