Tanatori del Litoral col·labora amb el Programa Vitamina de Sant Adrià de Besòs

La Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU suma forces aquest any amb la col·laboració de Tanatori del Litoral. L’empresa funerària ha signat un conveni per donar suport econòmic al Projecte Vitamina de Lideratge ètic i Transformació Social, un programa de formació experiencial impulsat per la Fundació que apodera els adolescents dels barris de la Mina i Besòs de Sant Adrià de Besòs.

 

La vocació de servei i acompanyament a les famílies en els moments difícils i la implicació per contribuir en la millora de la societat han motivat Tanatori del Litoral a col·laborar amb el Programa Vitamina, que treballa amb joves de barris en risc d’exclusió social com és el cas de la Mina i Besòs, a Sant Adrià. Aquest suport contempla una dotació econòmica per al grup de l’Eix Personal d’aquest projecte durant el primer any, així com la participació del centre en altres punts del programa al llarg del curs 2021.

 

D’aquesta manera, Tanatori del Litoral i Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU plasmen un acord sinèrgic de lideratge ètic en entorns socials vulnerables, on empresa i organització no lucrativa sumen dedicació i recursos per donar compliment als Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU (ODS), en especial, el número 10, relatiu a la Reducció de les desigualtats; l’11, referent a Ciutats i comunitats sostenibles; el 16, sobre Societats pacífiques i justes; i el 17, que al·ludeix les Aliances per assolir els ODS. Sempre representant un model de Ethical & Care Leadership per als joves, les seves famílies i els seus barris, en relació a la cura de les persones i per unes societats més cohesionades, justes i inclusives.

 

Què és el Programa Vitamina?

 

El Programa Vitamina, impulsat per Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU, és una formació experiencial en habilitats socials i emocionals dirigida a adolescents d’entre 13 i 17 anys. Durant 4 anys, es treballen de forma anual 12 capacitats diferents de lideratge ètic d’acord amb els valors escollits. Basant-se en la metodologia del Training Group (T-Group) o grup d’entrenament, es facilita el procés grupal a través de tècniques i activitats especialment pensades per a aconseguir els objectius marcats. Cada setmana es realitza una hora i mitja de sessió per a tot el grup i, a més, al llarg del curs, es fan sessions d’expert, sortides d’impacte i el VITAcampus d’estiu de 5 dies. I seguint la visió sistèmica, també es duen a terme sessions mensuals amb els familiars de les i els joves del Programa Vitamina.

 

El Programa Vitamina ja compta amb més de 6 anys de treball amb joves del barri de la Mina de Sant Adrià de Besòs i s’ha anat irradiant a altres barris amb risc d’exclusió social d’aquest municipi i altres ciutats com Mataró, Santa Coloma de Gramenet, Tarragona o Cambrils. Al llarg de tots aquests anys de treball, el programa ha apoderat uns 300 joves i les seves famílies per ser motors de transformació social i llavors de pacificació d’entorns conflictius que pateixen greus situacions de desigualtat i injustícia social. Gràcies al suport d’entitats com Tanatori del Litoral, la tasca del Programa Vitamina es pot fer realitat any rere any i arribar cada cop a més joves.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,566SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure