Alcampo donarà una segona vida a ordinadors i tablets usades per acabar amb la bretxa digital

 

La ja coneguda empresa d'hipermercats i supermercats Alcampo, assentada a Sant Adrià des de fa anys, lluita ara per acabar amb la bretxa digital. L'empresa ha decidit sumar-se a la campanya Digitalització Sostenible, una iniciativa solidària de recollida d'ordinadors i tauletes a fi que puguin gaudir d'una segona vida en mans de persones i col·lectius que pateixen els efectes d'aquesta  bretxa digital i no disposen d'un accés adequat a la tecnologia.

 

Per portar-ho a terme, Alcampo ha instal·lat contenidors de recollida selectiva d'equips electrònics en 77 dels seus centres distribuïts per tota la geografia nacional, en els quals els i les clients podran fer el lliurament dels dispositius.

 

Acabar amb la bretxa digital

 

Les donacions canalitzades a través d'aquesta extensa xarxa es destinaran a processos de preparació per a la reutilització, per a ser posteriorment distribuïts entre centres educatius i de formació, menors i persones en risc d'exclusió, residències de persones majors, i a altres persones i col·lectius que els necessitin, a través de les nombroses entitats solidàries que col·laboren amb la iniciativa.

 

 

Aquesta acció vol donar un impuls a l'economia circular perquè el millor residu és aquell que no es genera. La reutilització i el reciclatge són dos elements clau per al desenvolupament d'un model productiu més eficient i sostenible, que minimitzi l'ús dels recursos naturals finits i tingui com a prioritat la protecció del medi ambient, i per a això és fonamental comptar amb la implicació de les empreses.

 

La campanya Digitalització Sostenible està impulsada per una àmplia aliança d'entitats formada per Fundació CEOE i els principals Sistemes Col·lectius de Responsabilitat Ampliada del Productor (SCRAP) en l'àmbit del reciclatge electrònic (Fundació EcoticAmbilampEcoasimelecEcofimáticaFundació EcolecEcolum, i ERP Espanya), comptant amb la col·laboració de la Fundació SEUR i de l'estudi d'ecoinnovació inèdit.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,581SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure