Stop Crematori escalfa motors per a la marxa del 3 de març

24/02/2018 – La plataforma diu que vol canalitzar la "indignació" veïnal i mantenir la mobilització davant d'un litigi que preveu llarg.

Stop Crematori vol que el rebuig veïnal amb què va aconseguir recollir unes 9.000 firmes contra la instal·lació de dos forns incineradors al futur tanatori de la ciutat es faci visible ara en una marxa per la ciutat. La plataforma ha convocat una “gran manifestació popular” pel 3 de març contra la construcció. De moment, escalfa motors amb una campanya a les xarxes socials en què crida els veïns a exposar les seves raons per rebutjar el crematori.

 

La concentració s’ha convocat pel proper dissabte a partir de les 11.00 hores davant de l’estació de Renfe de Sant Adrià. Es preveu que recorri l’avinguda de la Platja, l’avinguda Catalunya, la carretera nacional fins a l’Arc i acabi amb un aperitiu al terreny adjacent a la Ronda Litoral on es planifica aixecar el tanatori, un itinerari similar al de la manifestació que es va fer el juny de 2016.

 

“Moltes de les persones que ens van donar suport confiaven en què els processos de negociació anéssin bé però, al veure que l’Ajuntament ha concedit les llicències, hi ha hagut molta indignació”, explica Pilar Raja, una de les portaveus de Stop Crematori. “Volem donar un espai per canalitzar aquesta frustració i informar que ara obrim la via judicial contra el projecte, però alhora volem empoderar la gent, perquè la lluita continua. Ens cal fer-ho de forma intel·ligent i no lamentar-se més del compte, perquè això esdevindrà llarg”, preveu Raja.

 

La plataforma es troba enllestint la denúncia del contenciós que vol interposar als jutjats amb l’objectiu d’intentar aturar l’inici de les obres dels serveis funeraris concedits pel Consell Comarcal del Barcelonès i l’Ajuntament a l’empresa Tanatori del Litoral. “Tot i que anem al jutjat, hem de continuar amb el suport ciutadà i mobilitzant-nos, també per prendre consciència dels nivells de contaminació en l’aire a la ciutat i les conseqüències que tenen per a la salut”, sosté Raja. Stop Crematori va participar aquesta setmana en una conferència sobre pol·lució ambiental a l’entorn del Fòrum promoguda per Aire Net, la coordinadora veïnal que reclama el tancament de la incineradora de Tersa.

 

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,618SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure