Sito Canga es defensa als jutjats de la querella per suposades irregularitats en la concessió de les carpes Marina Besòs

06/10/2015 – L’exalcalde Sito Canga ha declarat aquest dilluns als jutjats de Badalona per la querella que denuncia irregularitats en la concessió de les piscines Marina Besòs com a zona d’oci nocturn. 

L’exalcalde Sito Canga ha declarat aquest dilluns als jutjats de Badalona per la querella que denuncia irregularitats en la concessió de les piscines Marina Besòs com a zona d’oci nocturn. Acusat d’estafa i prevaricació per Sant Adrià Beach 2012, una societat d’oci que va ser subcontratada per gestionar l’espai i darrera la qual hi ha, com a principal promotor, l’empresari Carles Díez, l’antic mandatari socialista es va defensa de la querella i va contestar a les preguntes de totes les parts, incloses les del querellant.

 

Canga va apuntar que ell no tenia competències unilaterals i no va participar “en la retirada de l’adjudicació o en la nova concessió de les carpes”, sinó que eren mesures delegades en els corresponents tècnics o en el Ple municipal. Tanmateix, ha negat “cap intervenció o negociació” entre privats, tal i com acusen els demandants, i assegura haver actuat sempre amb “absoluta transparència”. L’exalcalde també va voler posar llum sobre els immobles dels seus fills, barrejats en tot el cas per part dels empresaris d’oci querellants, que en diverses ocasions han afirmat que els pisos van ser un regal per a Canga del responsable de Gimesport, companyia gestora de les piscines, Emilio Fernández, constructor d’una promoció de pisos a Sant Adrià, que també va declarar ahir. Tots dos van insistir en què els habitatges formaven part d’una “promoció de protecció oficial d’iniciativa privada” a la compra dels quals es podia accedir si es complien uns requisits marcats i revisats per la Generalitat, tal i com va succeir. En resum, la defensa considera que les “acusacions són infundades” i esperen el sobreseïment, com a mínim parcial pel que fa a Canga, de la causa. “Seria el més normal”, afirmaven ahir.

 

També ahir es va personar als jutjats l’empresari Emilio Fernández, responsable de Gimesport, la societat que tenia la concessió de les piscines, que subcontractava altres empreses per dinamitzar-les com a zona d’oci i a la que li va ser retirada la concessió favor del grup Amnesia. Fernández va titllar la querella de “calúmnia de dalt a baix” i va avançar que demandarà els denunciants per “querella calumniosa”. A banda d’aquesta causa, Emilio Fernández té obert un contenciós-administratiu contra l’administració per treure-li la concessióde la zona d’oci i atorgar-li a Amnesia, a qui, a més, acusa de no haver complert ambles indemnitzacions a les que obligava el contracte.

 

Un cop realitzades les declaracions dels dos principals querellats, el jutge decidirà si arxiva la causa o realitza alguna imputació per continuar la instrucció del cas.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,579SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure