L’escola Pompeu Fabra espera l’inici de la reforma estructural del seu edifici abans de 2016

07/10/2015 – El centre pateix patologies greus a nivell d’estructura, segons van explicar abans d’estiu els arquitectes d’Ensenyament, que han de ser esmenats al més aviat possible.

L’escola Pompeu Fabra de Sant Adrià espera l’execució d’una sèrie d’obres de reforma durant el present curs. El centre pateix patologies greus a nivell d’estructura, segons van explicar abans d’estiu els arquitectes d’Ensenyament, que han de ser esmenats al més aviat possible. De fet, la idea inicial era començar les obres aquest estiu, però les complicacions administratives ho impedien i el tret de sortida s’ha de donar, com a mínim, a l’octubre. La idea de comptabilitzar les classes amb obres no va agradar al centre i es va dur a terme una recollida de signatures per demanar que els treballs es fessin durant les vacances. No obstant, Ensenyament assegura que la necessitat d’engegar les obres per no posar en perill l’edifici és primordial i que el pressupost destinat ha de tenir sortida aquest 2015.

 

A dia d’avui, la licitació està en marxa i encara es desconeix l’empresa encarregada. Tot i així, el cost serà d’uns 300.000 euros i els treballs s’allargaran uns tres mesos, almenys. Serviran per reparar l’estructura de l’edifici, que presenta esquerdes en alguns sectors. De fet, el passat curs ja es va haver de tancar un espai del pati d’infantil per despreniments. Les temperatures extremes, a més, fan dilatar els materials de la façana i per això no convé retardar més les tasques de rehabilitació. Durant aquest temps, l’escola perdrà alguns espais, com alguna aula o el pati d’infantil, que es destinaran a l’obra o guardar material. A excepció d’una actuació a la 3a planta, la resta serà tot exterior i de façana, motiu pel qual caldrà una bastida.

 

La idea de combinar horari lectiu amb obres no convenç a pares i mares, però des d’Ensenyament s’apunta que l’empresa adjudicatària tindrà cura i estarà en contacte constant amb la comunitat educativa per tal de obstaculitzar el mínim. En aquest sentit, s’aprofitaran al màxima caps de setmana i vacances de Nadal, explica l’AMPA. En qualsevol cas, la Generalitat insisteix en que aquest modus operandi és habitual en molts casos i que les obres no suposaran cap perill per als alumnes.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,618SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure