Segona volta de canvis

22/01/2015 – La UD Catalana inaugura la segona part de la temporada amb una missió ben clara: protagonitzar un canvi de tendència que la tregui de la cua de la classificació.

Després de l’empat cedit durant els darrers minuts al camp del Canyelles (2-2), la Catalana ha tancat una primera volta molt discreta. El conjunt d’Iban Tey és l’últim classificat del grup II de Segona Catalana, amb un total de 12 punts.

La bona notícia és que la salvació no està massa lluny – a sis punts – i que aquest cap de setmana toca jugar contra un rival directe. Els groc-i-negres s’enfronten diumenge (12:30h) al Catalònia, en un partit que es jugarà al Municipal de la Barceloneta.

A la primera volta, els barcelonins van sorprendre guanyant a Sant Adrià (0-3), aconseguint trencar una mala ratxa històrica de quatre enfrontaments seguits sense poder tombar als adrianencs.

El Catalònia és un rival directe per la Catalana, ja que suma 18 punts i marca ara mateix la salvació directa. Guanya a la Barceloneta, doncs, resulta vital per un equip que ja no pot fallar contra els adversaris de la zona baixa.

El rival de la Catalana passa per un bon moment: només ha perdut un dels últims quatre partits, sumant un total de set punts de dotze possibles. El principal problema del Catalònia és el gol, ja que al seu camp tan sols ha aconseguit perforar la porteria contrària en deu ocasions, al llarg de les nou jornades disputades a la Barceloneta.

Diumenge, la UD Catalana mirarà de trencar una mala ratxa que dura des del 15 de novembre passat, data de la darrera victòria groc-i-negra (0 a 2 al camp de l’Equipo Ja). Pel duel d’aquest cap de setmana, Iban Tey té sancionats a Tomás Morales i Albert Jarque, expulsats contra el Canyelles (2-2).

La temporada passada, la salvació al grup II de Segona Catalana va quedar fixada en els 39 punts sumats pel Cirera, 27 més que la xifra que ara mateix ostenta l’equip adrianenc. Durant el curs 2013-2014, la Catalana va tancar la primera volta amb 21 punts. Per tant, pels groc-i-negres és crucial sumar un triomf aquest diumenge.

Millor que fa un any

Al grup VIII de Quarta Catalana, el Besòs Atlètic torna a competir després d’una jornada de descans. Els liles també enceten la segona volta del campionat, situats en una esperançadora quarta posició (29). Els adrianencs, que dissabte es desplacen al Municipal Zona Sud de Mollet per enfrontar-se al filial del Molletense (18:45h), es troben en una millor posició que no pas l’any passat.

Després de la primera volta d’enguany, el Besòs suma 29 punts i està a sis del play-off d’ascens. Durant el curs 2013-2014, el conjunt de Sant Adrià va completar la primera part del campionat amb 26 punts, a deu de les places que donen accés a la lluita per pujar de categoria.

El rival d’aquest dissabte, el Molletense B, és desè amb 17 punts. En el debut a la lliga, el Besòs va golejar a l’equip vallesà (8-3), aconseguint el rècord de gols de la temporada.