Sant Adrià s’uneix a una campanya que vol normalitzar els diagnòstics de salut mental

24/02/2015 – L’Ajuntament de Sant Adrià col·labora amb la campanya “No facis com si res: Dóna la cara”, que té com objectiu sensibilitzar la ciutadania que tenir un problema de salut mental és molt comú.

L’Ajuntament de Sant Adrià col·labora amb la campanya “No facis com si res: Dóna la cara”, que té com objectiu sensibilitzar la ciutadania que tenir un problema de salut mental és molt comú i no hauria de ser vergonyós parlar-ne.

 

La campanya que impulsa Obertament, l’aliança catalana de lluita contra l’estigma i la discriminació en salut mental, compta amb la col·laboració de l’Obra Social “la Caixa”, dels Departament de Salut i Benestar de la Generalitat, de la Diputació de Barcelona i de desenes d’ajuntaments de tot Catalunya, entre ells el de Sant Adrià.

 

La nostra salut canvia durant la vida i, com el nostre cos, la nostra ment pot emmalaltir en un moment donat. Així doncs qualsevol de nosaltres pot tenir un problema de salut mental.

 

A dia d’avui existeixen un estigma social i uns prejudicis que influeixen en les actituds i comportaments que els altres tenen cap a les persones amb un diagnòstic de salut mental (esquizofrènia, trastorn bipolar, depressió, ansietat, trastorns de personalitat, etc.). Per aquestes actituds, moltes persones se senten aïllades, rebutjades i discriminades quan manifesten tenir un diagnòstic de salut mental, especialment en l’entorn laboral. Aquesta campanya vol contribuir a eliminar els tabús socials i engrescar tota la ciutadania a donar la cara per la salut mental i unir-se a la causa. Tuiteja en suport a la campanya amb el hashtah #dónalacara.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,618SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure