Sant Adrià rebutja una moció en suport a la autodeterminació de Catalunya

30/10/2012. Va ser un dels temes estrella del ple municipal, que també va debatre sobre la vaga convocada per al 14 de novembre

En un ple inacabable, en què es van posar sobre la taula un munt de temes no vinculats a l'actualitat adrianenca, els partits amb representació a l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs van manifestar el seu vot respecte a una moció presentada per CiU: el suport a la resolució del Parlament de Catalunya pel dret a l'autodeterminació. La proposta dels edils convergents va ser únicament aprovada pel regidor d'ICV, Gregorio Camacho, tot i que amb matisos: "Dir que l'independència s'aconseguirà en els propers 4 anys és instrumentalitzar aquesta fita, perquè fa molts anys que es promet i que no s'assoleix. Abans, hem de mirar pels drets socials dels ciutadans", va dir. Tant PP com PxC van oposar-se frontalment a la proposta de CiU, tot titllant-la de "frívola, irresponsable, divisora de la societat per rèdits electorals" i de no garantir que, assolida, "la renta per càpita de Catalunya sigui com la de Dinamarca".

 

Per la seva banda, els regidors d'EUiA van abstenir-se a la proposta, tot apuntant, en paraules de Gregorio Belmonte, que aquest dret a decidir s'ha de fer "en igualtat de condicions", tot referint-se a la retallades i a la situació econòmica i laboral de Catalunya. La curiositat sobre què votaria el PSC, partit majoritari al ple, va ser desvetllada per Pedro Rivero: "Sí al dret a decidir… però dins d'un marc de la legalitat. Sí a una reforma de la Constitució, sí a una fiscalitat més justa per a Catalunya…", va enumerar Rivero abans d'apuntar que el PSC s'abstenia en no veure un marc jurídic que garanteixi tot plegat.

 

D'altra banda, el debat sobre la conveniència de fer una vaga general el 14 de novembre va merèixer un bona estona del ple, tot amb la intervenció de dos destacats dirigents sindicals de la comarca, Maria Gallardo (CCOO) i Felipe Barrera (UGT). Finalment, la moció va prosperar amb els vots favorables de PSC, ICV-EUiA i PxC. PP i CiU van votar-hi en contra. Per últim, els regidors municipals van acordar reduir les seves indemnitzacions corresponents a l'assistència a les sessions dels òrgans col·legiats, així com reduir el que cobren per tenir una dedicació exclusiva i parcial.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,581SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure