Sant Adrià ratifica al ple el retorn dels diners als afectats de la promoció immobiliària fallida a la Catalana

7/3/2013. Ha estat aquest matí en un ple extraordinari on s'ha aprovat com es retornaran els diners que depenen de l'Ajuntament: 15.000 per a cada família de forma immediata i uns 4.000 més com a molt tard a principis del 2015

El ple municipal celebrat aquest matí ha suposat, en la pràctica, aprovar -tot i l'abstenció del PP- el tràmit del que va avançar fa unes setmanes aquest diari (https://www.diaridesantadria.com/lajuntament-de-sant-adri%C3%A0-retornar%C3%A0-aviat-part-dels-diners-als-afectats-la-promoci%C3%B3-fallida-de-la). En aquest sentit, les prop de 40 famílies afectades cobraran en els propers dies, i de mitjana, uns 15.000 euros en concepte de la venda del solar on s'havia d'aixecar el bloc de pisos. Per l'altra banda, i pel que fa a l'urbanització de l'entorn del solar, l'acord avui aprovat contempla retornar-los prop de 4.000 euros més. Ara bé, aquest retorn per part de l'Ajuntament no serà immediat: es farà efectiu quan el solar es vengui a qualsevol altre promotor que vulgui i pugui tirar endavant, de nou, la promoció. Amb tot, tot i la perspectiva de crisi, si aquesta venda no s'ha produït abans del primer trimestre de 2015, serà llavors quan el conveni marca com a data límit per pagar aquest deute amb les famílies. "Era de justícia social retornar aquests imports", ha explicat el regidor d'Urbanisme, Joan Callau (PSC).

 

Amb tot, la suma d'aquestes quantitats retornades per l'Ajuntament no cobreix tot el que les famílies han aportat, doncs gairebé la meitat -uns 20.000 euros- ho hauran de reclamar encara a la CONFAVC. Per tot plegat, els veïns mantindran l'exigència de cobrar fins a l'últim cèntim que van posar per a un dels somnis de la seva vida: un habitatge que ja no tindran. En aquest sentit, el consistori adrianenc, en paraules de Callau, s'ha ofert per "acompanyar als afectats" en la seva voluntat de reclamar aquests diners.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,580SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure