Sant Adrià opta ara per sortejar els llocs de feina d’un pla ocupacional

3/4/2013. Es contractaran una trentena de persones i es valorarà que siguin, entre d’altres, aturats de llarga durada i de Sant Adrià

Per segona vegada consecutiva es posa en marxa aquest projecte finançat de forma conjunta per l’Ajuntament i l’Àrea Metropolitana, dedicat preferentment a persones aturades del municipi,. Ara, però, aquest projecte tindrà una novetat: la realització d’un sorteig per escollir les persones a contractar. L’objectiu de l’Ajuntament és fer la màxima difusió i donar la màxima transparència a la convocatòria de contractació i a les seves bases, i per això tota la informació del procés s’anunciarà als mitjans d’informació municipals (revista Viure, web, etc.). El fet que ara s’opti per un sorteig per escollir les persones contractades hauria d’evitar la sospita que va despertar, l’any passat, l’adjudicació d’uns llocs de feina en un pla d’ocupació similar. Llavors va ser en el Servei d’Informació i Orientació Laboral (SIOL) en qui va recaure aquesta responsabilitat, sense fer cap tipus de sorteig. Llavors, l’Associació d’Aturats de Sant Adrià, va arribar a demanar a l’Ajuntament que s’anulés aquest pla d’ocupació i que s’obrís de nou, per tal que el procés per inscriure’s fos «més transparent». També PxC i CiU van posar en dubte el correcte repartiment dels llocs de treball -prop d’una quarantena- d’aquell pla.

Les persones que hi estiguin interessades podran presentar a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament (OAC) una instància sol·licitant de participar en la selecció, a la qual hauran d’adjuntar una fotocòpia del DNI, un currículum i la demanda d’ocupació de l’Oficina de Treball de la Generalitat (la targeta de l’atur). Un cop finalitzat el termini de presentació d’instàncies s’entrevistaran tots els aspirants i els que encaixin en els perfils buscats i obtinguin la puntuació requerida, entraran en el sorteig, que es realitzarà de forma pública. Amb aquest sistema l’Ajuntament pretén donar total transparència al procés de contractació de dos/dues oficials de primera responsables de grup, un/a auxiliar administratiu/va i vint-i-nou peons. Durant tot el procés de selecció el SIOL (ubicat a l’Edifici Besòs) estarà a disposició de tothom qui hi estigui interessat per donar-los informació i resposta a les seves demandes.

En la selecció, tal com quedarà reflectit a les bases, es valorarà ser de Sant Adrià, la capacitació professional, la disponibilitat i motivació i pertànyer a algun o alguns dels col·lectius següents: dones, joves, aturats de llarga durada, famílies amb tots els membres a l’atur i persones que no cobren prestació de subsidi. Restaran excloses les persones que hagin estat contractades per l’Ajuntament en plans d’ocupació en els darrers tres anys i les que no tinguin una qualificació professional adequada. La finalitat d’aquest programa és bàsicament dur a terme actuacions en la via pública fent tasques de manteniment i reforçant-les allà on siguin més necessàries. És prioritzaran els punts més crítics de tots els barris i zones industrials de la ciutat i s’actuarà també als solars públics, edificis municipals, accessos a platges, ponts, mobiliari urbà, etc. També s’incidirà en la conscienciació per mantenir els espais públics nets i potenciar el civisme i la convivència entre tots els veïns i veïnes de Sant Adrià.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,618SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure