Sant Adrià acull una escola-restaurant atesa per joves en risc d’exclusió social

8/4/2013. Una vintena de cuiners i de cambrers atendran diàriament aquest restaurant de disseny sorprenent i menú econòmic, situat entre la Mina i el Fòrum. Uns 150 joves es formaran cada any en diversos oficis d’hostaleria, sector que ofereix oportunitats tot i la crisi. La iniciativa és 100% privada i pionera a Catalunya


Sant Adrià de Besos acull des de fa uns dies D’INS, una escola en la que joves en risc d’exclusió social aprenen la teoria d’oficis com el de cuiner o cambrer alhora que posen en pràctica els seus coneixements directament al restaurant instal·lat a les mateixes instal·lacions, obert a tot el públic. La Fundació Formació i Treball i Áreas, empresa espanyola líder en restauració, distribució comercial i servei integral al viatger, posen en marxa aquesta iniciativa totalment desenvolupada des de l’àmbit privat. D’INS té com a objectiu principal oferir qualificació en diverses branques de l’hostaleria -un dels sectors que tot i la crisi, ha estat identificat com a un dels que més oportunitats laborals ofereix- a col·lectius especialment vulnerables donada la seva situació socioeconòmica, per tal que després del seu pas per l’establiment s’incorporin a l’entorn laboral normalitzat. La prova pilot realitzada fa pocs mesos així ho certifica: un terç d’aquests primers alumnes ha signat ja un contracte laboral amb empreses hostaleres.

Al llarg de l’any, un total de 150 joves tindran el seu primer contacte amb les tasques de cuina i servei a sala en un espai de 475m2 –que inclou restaurant, cuina central, aula de cafeteria, aula hotelera i aula teòrica– de disseny innovador al que fins i tot el mobiliari –llums elaborats a partir de cafeteres, penjadors fets de pals de golf, antigues tauletes…– respira la filosofia de donar segones oportunitats. Alhora, una espai que simula ser una habitació d’hotel és l’entorn al que rebran la seva formació aquells que es preparen per ser cambrer de pisos. Per crear aquest nou espai d’aprenentatge i inserció, la Fundació Formació i Treball ha sumat la seva experiència de més de vint anys en la formació i inserció laboral de col•lectius vulnerables amb el coneixement profund que Áreas té de l’entorn hostaler, fruit dels seus 666 restaurants repartits per tot el món. Així mateix, grans empreses com Europastry, Unilever, Lavazza, Caffed’Autore, Fritermia, Jemi, Migam, Monitowoc iHostelgrup, entre d’altres,han col•laborat aportant serveis i productes.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,568SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure