Sant Adrià ofereix un recorregut per la seva història

07/09/2016 – La Ruta començarà a les 18.45 h a l'antic Casal de la Dona, a la plaça de l’Església, i acabarà al MhiC.

El proper 8 de setembre, en el marc del programa de Festa Major, es durà a terme una nova edició de la Ruta Cultural Adrianenca, un recorregut per diversos punts cabdals del patrimoni arquitectònic de la ciutat. L'activitat compta amb el valor afegit d'anar acompanyada d’accions teatrals a càrrec d’actrius i actors voluntaris del grup Història Viva, que il·lustren passatges del passat de la ciutat lligats als espais que es visiten.

 

La ruta durà a terme un total de sis parades: l'antic ajuntament de la República, conegut també com a Casal de la Dona, on s’explicarà l'arribada de la II República a la vila l'any 1931, així com la desaparició del municipi sobre els plànols, entre 1929 i 1932; Can Rigalt, on es recordarà Sant Adrià a l'època de la Guerra del Francès amb la cremada dels arxius municipals per part de les tropes napoleòniques l'any 1813; el Polidor, un edifici multiusos on hi va haver una fàbrica de discos, escoles racionalistes i nacionalcatòliques, la seu de la CNT i de la Falange, l'ajuntament franquista, l'escola pública de la transició i l'actual centre cultural; el Pont dels Passadors, símbol de les riuades des de 1135 fins a 1962; l'Arc de Sant Adrià, record de les guerres carlines i els seus resultats, i el Museu d'Història de la Immigració de Catalunya (MhiC).

 

La Ruta començarà a les 18.45 h a l'antic Casal de la Dona, a la plaça de l’Església, i acabarà al MhiC. La participació és gratuïta, i s’hi podran apuntar com a màxim 30 persones. Les reserves de plaça es fan a través del blog rutesculturasab.wordpress.com

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,618SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure