Sant Adrià instal·larà nanosensors mòbils per a mesurar la qualitat de l’aire

Els municipis barcelonins de Sant Cugat del Vallés, l'Hospitalet de Llobregat i Sant Adrià de Besòs acolliran una prova pilot en el marc del projecte europeu NanoSen-*AQM, que desenvolupa i investiga l'ús de nanosensors per a mesurar i millorar la qualitat de l'aire. L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) serà l'encarregada de reunir les dades obtingudes a través de sensors mòbils.

 

Les tradicionals estacions de mesurament proporcionen resultats precisos sobre el punt on estan situades, però no abasten tot el territori i tenen un cost econòmic elevat, la qual cosa dificulta disposar de dades significatives. En aquest context, el projecte NanoSen-*AQM, en el qual participa AMB, persegueix l'objectiu de dotar a empreses i administracions del sud d'Europa de nanosensors de baix cost per a mesurar i mostrar en temps real la qualitat de l'aire.

El paper de la AMB consisteix a obtenir, mitjançant els nanosensors, dades de la presència dels principals contaminants atmosfèrics que afecten el territori metropolità: CO₂, NOx, NO2, O3, PM10 i PM2.5.

 

Prova pilot a la província de Barcelona
 

Per a la prova pilot prevista en tres municipis de la província de Barcelona, s'instal·laran nanosensors en vuit bicicletes que els treballadors municipals dels ajuntaments de Sant Cugat del Vallés, l'Hospitalet de Llobregat i Sant Adrià de Besòs utilitzaran com a mitjà de transport per a anar al treball. Així mateix, s'implantaran sensors en deu dispositius mòbils pertanyents al personal municipal que fa tasques de manteniment.

El pilot, programat per a aquesta tardor de 2020, permetrà recollir un conjunt de dades més variat que el que s'obté d'estacions de mesurament fixes, ja que els nanosensors en moviment proporcionaran informació sobre la qualitat de l'aire en diferents emplaçaments, com a zones urbanes, espais naturals, agrícoles o industrials. Aquestes dades s'integraran en una plataforma creada per diverses universitats portugueses que també participen en el projecte europeu.

 

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,618SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure