Les discoteques podran obrir, posar música i copes però no deixaran ballar

L'oci nocturn aconsegueix que la Generalitat els permeti obrir, però no com a sales de ball, sinó com a espais on es pugui fer el que ja es fa en altres llocs oberts: música i fins i tot actuacions amb tot el públic assegut, amb distància, mascareta i control de noms per a poder trobar-los si hi ha casos positius. Seran un lloc on prendre copes o menjar alguna cosa, però gens de barra, tots en taula. La pista serà un lloc per a taules o cadires. Sense ball.La decisió del Procicat, que s'espera quedi publicada avui i entri en vigor immediatament, ha comptat amb “la complicitat del sector”, en paraules de Josep Maria Argimon, secretari de Salut Pública.

 

Malgrat l'aparent contradicció entre aquesta obertura i els motius esgrimits per al seu tancament a finals de juliol, Salut i Protecció Civil sostenen que és temporada de tardor i les coses són diferents. Que al juliol el drama era l'enorme mobilitat de la població i la seva ànsia d'oci nocturn i, ara que fa més fred, cal pensar en llocs tancats controlats que es puguin oferir com a alternativa a les festes fora de control, ja sigui en residències privades o al carrer.Compren els arguments del sector de l'oci nocturn, almenys en part, a canvi de mantenir distàncies i mascareta i que registrin els noms i telèfons dels assistents per si cal buscar-los perquè hi hagi un brot.“Però si l'experiència no va bé, rectificarem”, assegura Argimon. Aquests establiments podran obrir fins a les 3 del matí, però no admetran clients des de les 2. No queda molt clar si la limitació actual d'horari de tancament per a restaurants, bars i sales de música fins a la 1 es mantindrà o s'ampliarà fins a les 3.

 

Per altra banda, la consellera de Salut, Alba Vergés, va anunciar en el Parlament la contractació de 600 persones que s'incorporaran en les pròximes setmanes per a reforçar la vigilància epidemiològica especialment en les residències d'ancians i en les empreses.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,578SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure