Sant Adrià inicia el procés de renovació del servei de neteja municipal després de 12 anys

24/10/2016 – El Ple aprova el nou plec de condicions per renovar el servei; el pressupost màxim per a 2017 és de 3,2 milions d'euros.

El Ple municipal ha aprovat aquest mes d'octubre per unanimitat el plec de clàusules administratives i tècniques que regirà la licitació de la prestació dels serveis de neteja viària i recollida i transport de residus sòlids urbans. L'Ajuntament inicia així el procediment per a renovar el servei de neteja, després de 12 anys de vigència del contracte que regia la neteja fins ara.

 

El nou plec, d’una banda, racionalitzarà els recursos al llarg de l’any en funció de les necessitats, i d’altra banda, adaptarà el servei a la normativa mediambiental i de residus. Sant Adrià ha canviat molt en l’última dècada tant pel que fa a la seva dimensió (nou barris amb zones residencials), com a la densitat de població i a l’ús que es fa dels espais públics. Això sí, es manté en un sol contracte la neteja viària i la recollida de residus sòlids urbans, ja que es comparteixen recursos i és més eficient, i incorpora diferents millores.

 

Existiran dos torns de neteja viària, un de matí i un de tarda, i també s'estendrà el servei als diumenges. A més, també inclou els dies festius i contempla les activitats especials, com ara la Festa Major o la Cavalcada de Reis, que requereixen intervencions reforçades. Es modernitza i amplia la maquinària; es substitueixen els contenidors per nou models més moderns i accessibles i s'amplien un un 30% els punts de recollida. També inclourà una clàusula per a la recollida selectiva adaptada al funcionament del nou mercat municipal i millores en l'espai del mercat ambulant dels dimarts. El nou plec durarà quatre anys, amb possibilitat de dos més, per tal de tenir un major control sobre el servei i poder renovar-lo abans.

 

El nou plec estableix la subrogació de la plantilla de treballadors i treballadores dels contractes anteriors i per tant garanteix el manteniment del lloc i de les condicions de treball. El document estarà en exposició pública 40 dies perquè les empreses presentin les seves ofertes. Després, una taula formada per personal tècnic dels àmbits de via pública i medi ambient serà la que farà una valoració de les propostes.

 

L'import màxim anual per al proper 2017 serà de 3,2 milions d'euros, una xifra a partir de la qual les empreses que es presentin podran proposar les seves ofertes.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,580SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure