Sant Adrià i el MhiC participen per primer cop a la Nit dels Museus

15/05/2015 – L’equipament romandrà obert entre les 19 h i la 1 h de la matinada i ha programat diferents activitats: música ètnica (DJ Runkle), dues sessions de curtmetratges (a les 21 h i a les 23.30 h) i un mercat de productes fets a mà.

 

El Museu d’Història de la Immigració de Catalunya (MHIC) participa per primera vegada en la Nit dels Museus que se celebrarà durant el vespre i la nit d’aquest dissabte 16 de maig. L’equipament romandrà obert entre les 19 h i la 1 h de la matinada i ha programat diferents activitats: música ètnica (DJ Runkle), dues sessions de curtmetratges (a les 21 h i a les 23.30 h) i un mercat de productes fets a mà.

 

En aquesta edició, hi participen un total de 81 museus i centres de Barcelona, l’Hospitalet, Badalona, Cornellà, Esplugues, Santa Coloma i Sant Adrià, que entre les 19 h i la 1 h obriran gratuïtament i oferiran simultàniament un extens programa d’exposicions, concerts, dansa, visites concertades, tallers i activitats familiars.

 

La Nit dels Museus és una iniciativa promoguda pel Consell d’Europa, en la qual participen més de quatre mil museus de quaranta països i que enguany arriba a l’onzena edició.

 

El MHIC, un espai de reflexió, recerca i difusió sobre les migracions

 

El Museu d’Història de la Immigració de Catalunya (MHIC) va obrir les portes al públic l’any 2004. Ubicat a la masia de Can Serra, en aquests 10 anys l’Ajuntament hi ha consolidat un espai expositiu permanent que ofereix als visitants una visió de les migracions humanes des de la prehistòria fins al segle XXI, un espai d’exposicions temporals i un centre de documentació.

 

El MHIC organitza també activitats culturals i educatives relacionades amb la temàtica migratòria i el diàleg intercultural durant tot l’any. Aquest equipament és l’únic museu especialitzat en el fet migratori de l’Estat espanyol.

La immigració és un tema de debat permanent i global. Per això, un equipament com el MHIC té un paper fonamental com a espai de reflexió, recerca i difusió sobre el fet migratori i la ciutadania contemporània en clau migratòria. És una bona eina per  promoure la tolerància i la bona convivència.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,618SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure