Sant Adrià és la ciutat amb més atur jove de tota l’AMB

Es diu molt ràpid, pero la xifra no pot deixar indiferent a adrianencs i adrianenques: tenim la taxa d’atur jove (menors de 20 anys fins a 34 anys) més elevada de tota l’AMB, amb un 31,61% aquest darrer mes de setembre. Ens segueixen de prop el Prat de Llobregat i Badia del Vallès. Una taxa que ha augmentat des de l’any 2019, quan al setembre la taxa d’atur jove era del 23,45%.  

 

Per altra banda, a la ciutat, durant el tercer trimestre del 2020 s’han registrat 1.425 homes i 1.852 dones a l’atur, un total de 3.277 persones sense feina. Dades que ens deixen una taxa d’atur a Sant Adrià d’un 19,02%. Xifra que torna a augmentar si la comparem amb la del primer trimestre de l’any, quan hi havien 2.878 persones a l’atur. Amb aquesta informació, ocupem al rànquing municipal segons taxa d’atur la segona posició, amb Badia del Vallès liderant la llista.

 

Aquestes dades provenen de l'estadística sobre el mercat de treball que elabora l’Observatori del Treball i Model Productiu de la Generalitat de Catalunya. Aquesta estadística proporciona informació desagregada per municipis a diferència de l'Enquesta de Població Activa (EPA), elaborada per l’INE, que només dóna xifres a nivell estatal, autonòmic i provincial.

 

Les dones són les més desfavorides

 

Com a conclusió, podem extreure que l’atur total ha pujat i hi ha 6 municipis amb xifres per damunt del 15%: Badia del Vallès, Sant Adrià de Besòs, Ripollet, la veïna Santa Coloma de Gramenet, Montcada i Reixac i Badalona, l’altra veïna. Si s’observa per sexes, són les dones les que registren les taxes més altes. Elles pateixen més intensament la sobtada desacceleració, la qual cosa ratifica el biaix de gènere en la desocupació que ja s’havia detectat reiteradament en edicions anteriors de l’estudi.

 

A més, l’atur de llarga durada també augmenta i, de nou, reflecteix també la qüestió de gènere desfavorable a les dones.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,618SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure