Sant Adrià en fase d’excepcionalitat per la greu sequera: hi ha restriccions

En total, 224 municipis hauran d’afrontar restriccions, entre ells Badalona, Santa Coloma, Sant Adrià i Mataró

Catalunya ha entrat en una fase de restriccions a causa de la sequera: la fase d’excepcionalitat del sistema Ter-Llobregat i de l’aqüífer del Fluvià Muga, que afecta directament gairebé sis milions de ciutadans. En total, 224 municipis hauran d’afrontar restriccions, entre ells Badalona, Santa Coloma, Sant Adrià i Mataró.

El volum de reserves és molt baix (28%) i això ha obligat el govern a actuar. En situació d’excepcionalitat s’estableix una reducció de la dotació d’aigua mitjana de 230 litres per habitant i dia. Aquest cabal inclou activitats econòmiques i comercials.

També s’ha de reduir un 40% de l’aigua per a usos agrícoles i un 15% per a usos industrials. Hi haurà una reducció de l’aigua per a usos lúdics: 15% en usos assimilables / 50% en el reg.

Els municipis afectats tenen prohibició del reg de zones verdes públiques i privades. Només es permetrà l’aigua per mantenir viu l’arbrat i fent-ho gota a gota o amb regadores amb la mínima quantitat d’aigua indispensable de 20.00 a 8.00).

De la mateixa manera, es manté el reg destinat a la pràctica federada de l’esport en les quantitats mínimes necessàries per permetre-la.

Per acabar s’estableix prohibició de neteja de carrers amb aigua potable, excepte si la neteja és resultat d’un accident o d’un incendi, o bé existeix un risc sanitari o un risc a la seguretat viària. En aquestes circumstàncies, la neteja es farà amb el mínim d’aigua indispensable.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,618SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure