Sant Adrià en Comú demana a l’Ajuntament respostes sobre les mesures anticontaminació de les obres del cable submarí a Eduard Maristany

Sant Adrià en Comú ha registrat una instància per sol·licitar tota la documentació respecte l’obra que s’està duent a terme a l’avinguda de la Platja i Eduard Maristany, que ha tornat a posar en evidència, segons el grup municipal, la manca de transparència de l’equip de govern. "Aquesta zona del litoral adrianenc, ara en obres per acollir els cables submarins de fibra òptica d’alta capacitat que impulsa AFR-IX Telecom, és l’herència contaminant que han deixat les indústries químiques que han operat aquí durant dècades", asseguren des del partit. Per això, volen saber si s’estan complint les recomanacions de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) i, en si no és així, l’informe justificatiu. 

 

"En un informe elaborat per la Marea Verda es recull tot l’històric dels estudis que, des de 2009, s’han elaborat a petició de l’ARC per determinar quines substàncies tòxiques s’han trobat al subsòl de la zona. Aquest dossier també recull l'informe tècnic de valoració de la qualitat del sòl de l'ARC del 2016, on es recomana a l'Ajuntament una sèrie de mesures en zones contaminades: que es facin servir sistemes de reg d'alta eficiència a la zona del parc; si s'excava sòls a la zona delimitada caldrà fer servir EPI per protegir els treballadors de l’obra; evitar contacte directe amb el sòl i ingestió de partícules; o fer un seguiment ambiental de l'obra per garantir la correcta gestió de les terres residuals generades". 

 

En el passat ple de febrer Sant Adrià en Comú ja va traslladar la seva preocupació sobre aquest tema.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,618SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure