Sant Adrià converteix l’espai sota la C-31 en un bosc d’art urbà

22/02/2018 – 25 artistes han participat ja en el projecte que està pintant amb grafitis les columnes del pont.

L’Ajuntament de Sant Adrià, amb la col·laboració de l’associació El Generador, Art i Creació Cultural està desenvolupant el projecte El bosc de les columnes, que forma part de l’HOP, Trobades de Dansa i Cultura Urbana (http://elgenerador.org/), una plataforma cultural de suport a la dansa i la cultura urbana que desenvolupa una programació anual en diferents municipis de l’àrea metropolitana. Aquest projecte de regeneració urbana té com a objectiu convertir en una galeria d’art urbà a l’aire lliure l’espai que hi ha sota l’autopista C-31, format per centenars de columnes, on té lloc cada dimarts el mercat d’encants de Sant Adrià.

 

El bosc de les columnes s’està duent a terme gradualment des de l’any 2016 i es preveu que finalitzi el 2019. Hi participen artistes d’art urbà de diferents estils, tant nacionals com internacionals, i cadascú pinta quatre columnes amb una temàtica lliure. Fins ara hi han participat 25 artistes que han intervingut en unes cent columnes i que ja han començat a transformar un entorn gris i fosc en un espai ple de color.

 

En El bosc de les columnes el grafit és l’expressió artística que contribueix a recuperar un espai degradat. Però també canvia positivament la percepció que els ciutadans tenen d’aquest espai i, per tant, enforteix la identitat social i afavoreix la cohesió de la comunitat.

 

Encara que hi ha exemples d’intervencions com aquesta a altres ciutats del món, la de Sant Adrià és única al món per la dimensió que té (400 columnes de cinc metres d’alçada x 2,85 de perímetre, aproximadament), per la qual cosa aspira a convertir-se en un referent cultural de l’art urbà. 

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,580SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure