Sant Adrià commemorarà el 25N

Avui, dilluns 23 de novembre, s’inicien les activitats organitzades amb motiu del Dia Internacional contra la Violència vers les Dones que es commemora el 25 de novembre. Sota el lema Aturem les violències masclistes s’apleguen tot un seguit d’activitats que es desenvoluparan durant tot aquest mes amb l’objectiu de sensibilitzar la població sobre la importància de lluitar junts per acabar amb aquesta xacra social.

 

Aquesta edició estarà marcada pel context de la Covid-19, i moltes de les activitats es faran de manera virtual per tal de complir amb les mesures sanitàries establertes. Malgrat aquestes circumstàncies, Sant Adrià continuarà amb la seva lluita per defensar els drets de les dones.

 

El programa està organitzat per la Regidoria d’Igualtat, el Consell Municipal de les Dones de Sant Adrià i la Comissió Tècnica contra la Violència Masclista.

 

Una mica d’història

 

El 25 de novembre va ser declarat Dia internacional contra la violència de gènere durant el primer Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe celebrat a Bogotà (Colòmbia) l'any 1981.

 

En aquesta trobada, les dones van denunciar la violència de gènere en l'àmbit domèstic i la violació i l'assetjament sexual en l'àmbit dels governs, incloent-hi la tortura i els abusos que patien moltes presoneres polítiques.

 

Es va escollir aquest dia per commemorar el violent assassinat de les germanes i activistes polítiques Minerva, Patria i Maria Teresa Mirabal, van ser assassinades per la policia secreta del dictador Rafael Trujillo a la República Dominicana mentre anaven a Puerto Plata a visitar els seus marits empresonats el 25 de novembre de 1960. Els seus cadàvers destrossats van aparèixer al fons d'un barranc. Adela (Dedé) Mirabal va ser l’única germana que va sobreviure i va morir el 2014 a Bèlgica als 88 anys. Per al moviment popular i feminista de la República Dominicana, històricament, aquestes dones han simbolitzat la lluita i la resistència. El 1999, l'ONU va donar caràcter oficial a aquesta data.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,618SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure