Sant Adrià, capital catalana del ball de bastons per un dia

05/07/2014 – Aquest 5 de juliol, Sant Adrià acull la 39a Trobada Nacional de Bastoners de Catalunya sota l’organització de l’Esbart Dansaire Sant Adrià que ha volgut fer partícip d’aquest esdeveniment tota la ciutat

Aquest 5 de juliol, Sant Adrià acull la 39a Trobada Nacional de Bastoners de Catalunya sota l’organització de l’Esbart Dansaire Sant Adrià que ha volgut fer partícip d’aquest esdeveniment tota la ciutat amb el nom de Sant Adrià de Besòs, Ciutat Bastonera 2014. L’objectiu? Fomentar la cultura tradicional i en concret el ball de bastons al municipi amb una celebració que aplegarà unes 80 colles i unes 2.000 persones relacionades amb el món bastoner, i que, tanmateix, comptarà amb la col·laboració d’una vintena d’entitats veïnals, socials i cultural de la ciutat, a més de diferents administracions i institucions.

 

Serà una gran festa que vol involucrar a tota la ciutadania i fer arribar a tothom l’esperit del món bastoner. Per això, expliquen des de l’Esbart Dansaire, s’han programat tallers adreçats a públic de totes les edats, des d’infants fins a gent gran, des de fa setmanes. La programació començarà al matí amb diversos tasts bastoners, a càrrec de les colles noves sorgides dels tallers i de les colles convidades que els acompanyaran i portaran el món bastoner a la llera del riu Besòs, alçada carrer Miquel Servet, un dels punts més emblemàtics de la ciutat. La primera parada de la jornada finalitzarà amb una gran foto de família de totes les colles participants.

 

A la tarda, arribarà la gran Riuada Bastonera amb les colles participants en la 39a Trobada Nacional de Bastoners de Catalunya. La Riuada sumarà quatre cercaviles que sortiran des del barri del Besòs (Parc II), Sant Joan Baptista (Av. Platja / Renfe), La Mina (Rambla de la Mina) i de la pròpia plaça de la Vila (que durà a terme un circuit tancat). Des d’arreu del municipi, les quatre columnes desembocaran amb la trobada de totes les colles a la pl. de la Vila. Serà allà on, de forma conjunta, tindrà lloc la posada en escena de la ballada de El Bastoncé, música creada per a aquest esdeveniment pel grup Laietans –i el nom de la qual s’inspira en el de la mediàtica artista Beyoncé-. La festa clourà amb un concert dels Laietans i una disco-mòbil.  

 

Serveis i comerços amb la Ciutat Bastonera

 

L’Ajuntament no ha desaprofitat l’ocasió de posar en avís als serveis de restauració i als comerços de la ciutat sobre la celebració de la Trobada Bastonera i la gran quantitat de persones que aquesta atraurà a la ciutat, per tal que tothom formi part de l’esdeveniment. De fet, el Consistori ha ofert la possibilitat de decorar aparadors, per exemple, amb fotografies del ball de bastons, que serien cedides gratuïtament.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,618SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure