Sant Adrià blinda al comerç els carrers del centre de la ciutat

20/3/2013. Aprova un pla on impedeix que determinades activitats -com bancs, oficines o aparcaments- es puguin desenvolupar a partir d'ara als carrers més comercials del centre.

L'Ajuntament de Sant Adrià ha aprovat inicialment un pla especial per regular els usos dels locals que hi ha als carrers del centre de la ciutat, amb l'objectiu de promoure la dinamització comercial. A grans trets, el pla estableix dues zones d'actuació. La primera d'elles és l'anomenada zona de prioritat comercial i comprèn l'Avinguda Catalunya i els carrers de l'entorn. En ells, així, no es podran instal·lar a partir d'ara activitats recreatives no permeses a menors d'edat -com per exemple, una discoteca o un bar musical que funcioni més enllà de l'horari comercial-, així com tampoc locals que es destinin a activitats industrials, ni aparcaments, ni comerç a l'engròs ni oficines bancàries ni de tota mena. La regidora de Promoció Econòmica, Filo Cañete (PSC), ha explicat a aquest diari que el pla pretén, en aquesta primera zona, "protegir l'activitat comercial", doncs són aquests comerços els que, en gran mesura, donen més caliu veïnal i generen més ocupació que no pas aquestes altres activitats. De fet, segons apunta Cañete, aquesta nova ordenació respon "a les mateixes peticions dels comerciants de la zona". D'altra banda, l'edil socialista afegeix que aquest pla s'ha pensat amb "perspectiva" donat el futur funcionament a la zona del nou mercat municipal, que ha de ser una realitat en els propers anys esdevenint "un motor comercial".

La segona zona és l'anomenada zona de foment del comerç i està formada, entre d'altres, per carrers com el de Ricart, el de la Platja i l'avinguda de Joan XXIII. Allà sí que es permetran aquests usos, excepte les activitats recreatives no permeses a menors d'edat.

Tot i que aquest pla ha d'entrar en vigor en les properes setmanes, els negocis existents fins ara que no s'avinguin amb el que estableix podran mantenir la seva activitat, doncs el pla no té caràcter retroactiu. Ara bé, és a partir d'ara que se suspendrà l’atorgament de les llicències per a aquelles activitats que es vulguin instal·lar en zona no permeses pel pla. Per últim, Filo Cañete ha avançat que aquest pla, que en sí només implica tràmits urbanístics, s'acompanyarà en el futur d'una segona fase amb mesures que concretin el foment de l'activitat comercial, ja sigui amb possibles exempcions de taxes per a determinades activitats o d'altres consideracions.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,618SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure