Sant Adrià aprova inicialment el PDU de les Tres Xemeneies

Els grups municipals van donar el vistiplau, en la sessió plenària celebrada ahir 27 de juliol, a l’aprovació inicial del Pla director urbanístic (PDU) d’ordenació del litoral en l’ àmbit de les Tres Xemeneies.
L’àmbit d’aquest PDU proposa, per una banda, delimitar i ordenar un sector de nova ordenació d’unes 32 hectàrees situades al litoral Metropolità de Barcelona, a la franja que queda entre la via del ferrocarril i el mar i des de la desembocadura del riu Besòs a Sant Adrià fins al final de l’espai de les Tres Xemeneies, al límit amb el barri de la Mora de Badalona. I d’altra banda, transformar mitjançant directrius urbanístiques, un àmbit més gran d’aproximadament 92 hectàrees on es troben actualment magatzems i àrees industrials.
L’àrea de les Tres Xemeneies, on fins fa poc s’ubicaven indústries i empreses de producció energètica, ocupa una posició estratègica i molt ben comunicada dins de la ciutat metropolitana que li confereix un gran potencial per a localitzar-hi activitats. Amb el tancament de les antigues indústries, s’obre la possibilitat de repensar i transformar aquesta àrea en el marc dels processos de millora del front litoral metropolità.
Entre els objectius del PDU de les Tres Xemeneies cal destacar:
– Garantir la dotació d’equipaments i zones verdes, tot dignificant les existents, així com els carrers i espais públics.
– Iniciar els tràmits amb el Ministeri per tal de recuperar les platges.
– Destinar el 40% de pisos de nova construcció a habitatge protegit. D’aquest habitatge protegit el 50% serà destinat al lloguer.
– Incloure les infraestructures necessàries per assegurar la connectivitat del sector, tant entre el teixit urbà i la costa com al llarg del litoral, considerant el tramvia, la dotació de voreres per als vianants i la xarxa de carrils bici.
– Conservar les tres xemeneies com a equipament emblemàtic per a usos socioculturals que connectarà Can Ruti, la UPC i Torribera, fent de les 3 Xemeneies un espai on s'instal·laran empreses de recerca i innovació. Cal recordar que les tres xemeneies i la sala de turbines de l'antiga central tèrmica van ser declarades Bé Cultural d'Interès Local (BCIL) per l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs el setembre de 2016.
– Garantir la implicació de les institucions públiques en el procés de transformació de l’àmbit.
– Fomentar la informació i la participació ciutadana, així com la transparència en la gestió d’aquesta remodelació.
Els grups municipals confien en que la proposta segueixi endavant amb aquestes condicions. Fa només unes setmanes es feia una conferència online en la que la plataforma per a la Conservació de les 3 Xemeneies exposava els canvis en la proposta realitzats des del seu inici fins ara. El caràcter especulatiu o la reducció dels espais verds eren aspectes que es deixaven veure ara, així com també l'escassa participació ciutadana.
Podreu trobar més informació al següent enllaç.

 

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,581SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure