El Govern accelera el tancament de residència Sant Adrià amb el rebuig dels familiars

 

La Generalitat conclourà en els pròxims dies el tancament de la residència Sant Adrià, intervinguda durant la pandèmia i contra la que pesa un expedient sancionador, amb el rebuig de les famílies i l'Ajuntament, que exigeixen mantenir el centre obert per a evitar el trasllat d'ancians.

 

Es tracta d'un centre privat amb 25 places, de les quals 20 són de finançament públic (les úniques en el municipi), que va ser intervinguda a finals de març per part de la Generalitat, que la investiga per quatre suposades infraccions molt greus, entre elles la falta de direcció tècnica i de responsable higienicosanitari.

No obstant això, la decisió del tancament anunciada a principis d'aquest mes ha caigut com un gerro d'aigua freda tant als familiars dels ancians residents com al consistori, que refusen perdre un equipament d'aquestes característiques enmig d'una pandèmia.

 

Per la seva part, Lara García, l'administradora de l'empresa que gestionava el centre ha assegurat que el tancament cautelar durant quatre anys és "desproporcionat" i, a efectes pràctics, condemnarà a mort a l'empresa. "Per això s'ha demanat la suspensió d'aquesta mesura, perquè estant el centre intervingut, té més sentit acabar d'aclarir què ha passat i quines mesures definitives ha d'haver-hi", ha afegit.

 

Segons García, quan la directora i responsable higienicosanitària -funcions que exercia la mateixa persona- va agafar la baixa mèdica per coronavirus, es va informar el Departament de Treball, Assumptes Socials i Famílies, així com de la baixa de vuit gericultores i dues tècniques, al que la Generalitat va reaccionar amb una inspecció que ha derivat en l'expedient sancionador.

Segons ha explicat, la mesura cautelar del tancament, ratificada pel Jutjat del Contenciós número 17 de Barcelona, no té "marxa enrere" i es consumarà en "qüestió de dies".

Per això, ha recalcat, els qui es neguin a traslladar als seus familiars de la residència de Sant Adrià "els estan deixant en un centre no regularitzat sota el seu compte i risc".

 

Una mesura "excessivament dràstica"

 

Paral·lelament, l'Ajuntament i la majoria de grups municipals també s'han posicionat en contra del tancament per considerar-lo una decisió "excessivament dràstica" en plena pandèmia, com ha assenyalat la regidora de Benestar, Filo Cañete.

"Les famílies no volen el tancament, no hi ha un rebuig a la gestió de la residència, ni a la concessionària ni al consorci i els residents tenen perfils molt vulnerables", ha recordat per a agregar: "Seria un impacte molt important canviar-los a un nova residència i començar de zero amb edats i processos molt avançats".

 

La Generalitat conclourà en els pròxims dies el tancament de la residència de Sant Adrià de Besòs, intervinguda durant la pandèmia i contra la que pesa un expedient sancionador, amb el rebuig de les famílies i l'Ajuntament, que exigeixen mantenir el centre obert per a evitar el trasllat d'ancians.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,618SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure