Remunicipalitzar els poliesportius, una opció viable?

27/01/2017 – Hem parlat amb els partits de l'oposició per veure què pensen dels poliesportius i el seu futur immediat.

Mentre el pla director es completa i el govern rep ofertes per confiar la reobertura del Marina Besòs a una empresa, l'oposició posa les seves idees sobre la taula. En una xerrada, ERC va analitzar la setmana passada la viabilitat de remunicipalitzar els poliesportius.

 

Els republicans pensen que el control municipal, de forma directa o amb una prestació de serveis, és la manera òptima de desenvolupar l'activitat. Retreuen que les concessions van funcionar mentre hi havia beneficis, però que quan hi ha hagut complicacions ha estat l'Ajuntament qui ha hagut d'intervenir. “Si s'han de socialitzat les pèrdues, que se socialitzin també els beneficis per poder reinvertir”, afirma el portaveu d'ERC, Antoni Vélez.

 

ICV-EUiA planteja que els pavellons siguin administrats per un Institut Municipal d’Esports, que comportaria constituir una nova empresa pública. “La concessió a tercers no ha funcionat”, opina l’ecosocialista Gregorio Camacho, “estem en una situació complicada de fa temps i cal estudiar una altra fórmula”.

 

Sant Adrià en Comú és ideològicament partidari de rescatar el control del Marina Besòs, però demana abans fer números sobre quins costos suposaria. Ecosocialistes i comuns adverteixen de les dificultats de reflotar-lo de seguir amb una xifra insuficient de socis.

 

El PDeCAT va plantejar que s’estudiés reobrir el Marina Besòs mitjançant una empresa municipal de manera temporal. C’s va recolzar la proposta, alhora que defensa fer un concurs perquè la gestió continuï en mans d’una empresa del sector. El PP sol·licita des de 2015 que es redactin les condicions per una nova concessió de l’equipament i va voler reprovar el PSC per la crisi dels poliesportius al darrer ple.

 

La regidora de MES, Isabel Marcuello, està d’acord amb una reobertura provisional a través d’una empresa pública alhora que aposta per un procés de participació ciutadana per escollir el model de gestió: “Hem de decidir amb la ciutadania i amb els números sobre la taula, que hem reclamat una vegada i una altra”.

 

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,568SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure