Prop de 700 persones voten el primer pressupost participatiu de Sant Adrià

16/12/2016 – Més de 30.000 van ser cridats a participar i escollir entre vuit projectes; el carril bici del carrer Carmen Amaya, el més valorat.

Sant Adrià ha estrenar enguany els primers pressupostos participatius de la seva història, com a prova pilot. El govern va reservar una partida d'uns 80.000 euros en els seus comptes de 2016 per tan de posar en marxa aquesta iniciativa que es va dur a terme el mes de novembre. Prop de 700 persones, finalment, hi van participar.

 

668 ciutadans d'un cens de 30.173, concretament, comptat els majors de 16 anys, van donar la seva opinió durant gairebé dues setmanes. Això suposa una participació del 2%, més o menys. Els veïns podien escollir entre vuit propostes presentades pel Consistori, i la iniciativa més votada ha estat una actuació per millorar la connexió en bicicleta entre els barris de la Catalana i el Besòs.

 

La resta d'idees amb més suports van ser els parcs infantils inclusius, les millores d'accessibilitat i mobilitat en diferents punts de la ciutat i un espai de diversió i exercici per a gossos.

 

CARRIL BICI ENTRE BESÒS I LA CATALANA, EL PROJECTE MÉS VOTAT

El carril bici que transcorre pel carrer de Carmen Amaya es troba establert des de fa anys, però cal millorar la trobada amb l'accés a la Ronda i la sortida de la C31, i incrementar la seguretat pels ciclistes, i alhora pels vianants que van entre el barri de La Catalana i del Besòs. Dins de la xarxa ciclable metropolitana es troba el carril bici de Carmen Amaya, en el sentit d'unir els dos marges de la ciutat i millorar la interconnectabilitat entre barris, per poder anar des de la Ronda de Sant Raimon de Penyafort a La Catalana per un circuit més segur. Amb aquesta intervenció es resoldrà un dels punts que el nou pla de mobilitat de Sant Adrià de Besòs aconsella millorar. 

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,580SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure