Prohibir TikTok a la feina: la Comissió Europea crea un primer precedent

La Comissió Europea ha prohibit als seus treballadors tenir TikTok. El principal motiu és la preocupació per la seguretat.

L’òrgan executiu de la Unió Europea va dir que la decisió busca “preservar la institució”. Segueix la línia dels Estats Units, on el govern federal i el Congrés van imposar una mesura semblant als seus empleats.

TikTok, que té com a empresa matriu la companyia xinesa ByteDance, s’ha enfrontat en els últims mesos a un creixent escrutini occidental per por a l’accés del règim xinès a les dades dels usuaris.

La nova prohibició significa també que el personal de la Comissió Europea no pot utilitzar l’aplicació per compartir vídeos als dispositius personals, inclosos els telèfons que tinguin instal·lades aplicacions oficials de comunicació de la UE.

Els empleats han d’eliminar l’aplicació com més aviat millor i ho han de fer abans del 15 de març.

Després de fer-se pública la notícia, el Comissari d’Indústria de la UE, Thierry Breton, va assenyalar els riscos de ciberseguretat que, segons la seva opinió, havien motivat la decisió.

Al novembre, TikTok va admetre que part del personal a la Xina pot accedir a les dades dels usuaris europeus. No obstant això, l’empresa nega que el govern xinès tingui cap control o accés.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,618SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure