Premiada la iniciativa Itineraris 360º del Projecte educatiu del barri de la Mina

El Projecte educatiu del barri de la Mina (PEB Mina), format per més de quaranta serveis i entitats que treballen al barri,  ha guanyat la primera crida de Comunitats que Eduquen, una aliança educativa impulsada per la Diputació de Barcelona, la Fundació Jaume Bofill i la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica. 
La iniciativa premiada s’anomena Itineraris 360º i parteix de la idea que els aprenentatges siguin del tipus que siguin han d’estar connectats. Actualment, al barri de la Mina es donen un seguit de situacions que tenen com a resultat que hi hagi infants i joves que no tenen garantides les condicions d’educabilitat i els processos d’aprenentatge necessaris per assolir un èxit socioeducatiu òptim que els permeti créixer plenament. Aquest context perpetua el binomi entre el fracàs educatiu i l’exclusió social.
El repte que planteja Itineraris 360º és el d’afavorir l’èxit educatiu amb una resposta integral que promogui la igualtat d’oportunitats i l’equitat a través dels diferents agents del territori. Per aconseguir-ho, proposa un itinerari d’aprenentatge personalitzat per a cada infant o jove, en el qual s’abordaran les necessitats de les diferents àrees que afecten aquest objectiu. El model es concretar en un tàndem format per un referent escolar i un referent social que, conjuntament amb l’infant o el jove, consensuen els objectius i accions a què respondran els diferents agents, espais i temps educatius. El treball col·laboratiu fa augmentar les expectatives positives per l’aprenentatge, millora els processos d’ensenyament i aprenentatge i l’accés a les activitats socioeducatives.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,578SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure