Oferiran habitatge i formació a mares amb fills sense llar

0
46

Aquest dimarts, s’ha presentat públicament el projecte VESTA, un acord pioner per oferir acompanyament a dones amb infants a càrrec sense llar al Besòs. Es tracta d’una iniciativa conjunta i interadministrativa dels ajuntaments de Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs i Montcada i Reixac, de les entitats del tercer sector Càritas Diocesana de Barcelona, Fundació Formació i Treball, Fundació Mambré i Sant Joan de Déu-Serveis Socials, i també del Consorci del Besòs. Compta amb el suport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i de l’Ajuntament de Barcelona.  

El projecte vol oferir una solució residencial digna i adequada a un col·lectiu doblement vulnerable: dones soles amb infants a càrrec que es troben sense llar i que fins ara residien en hostals, pensions o habitacions rellogades proporcionades pels ajuntaments de Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs i Montcada i Reixac. Per poder-hi accedir, les participants han de tenir uns ingressos mínims i acceptar acompanyament social. 

30 persones se’n beneficiaran fins al 2024 

Durant la prova pilot del programa es podran atendre 30 persones simultàniament. Després d’un període de tres anys es comprovarà l’eficàcia del treball compartit entre totes les institucions esmentades.

El projecte es posa en marxa amb la voluntat de replicar aquesta fórmula en altres territoris, i estendre’s de manera més generalitzada a la mateixa zona del Besòs. La vicepresidenta de l’Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic, Montserrat Ballarín, remarca la importància “d’arribar entre tots allà on no podem arribar sols”. I exposa: “és important demostrar que el model de col·laboració entre administracions i entitats es pot implementar en altres àmbits de la metròpolis de Barcelona amb característiques similars”.

Cost i finançament 

El cost total màxim del projecte VESTA previst per als propers tres anys és d’1.011.536,70 €. D’aquest total, l’AMB, l’Ajuntament de Barcelona i el Consorci del Besòs n’aporten el 47,21 %, les entitats del tercer sector (Càritas Diocesana de Barcelona, Fundació Formació i Treball, Fundació Mambré i Sant Joan de Déu-Serveis Socials) hi aporten el 10 % i els ajuntaments dels municipis participants, el 42,79 % restant (de manera proporcional al nombre de persones que incorporen al projecte). 

Foto: AMB