Sant Adrià aprova una proposta inicial per aplicar un recàrrec sobre habitatges desocupats

El ple ordinari del passat 24 d’octubre de Sant Adrià del Besòs va aprovar una proposta inicial de normativa per aplicar un recàrrec sobre els béns immobles d’ús residencial que es trobin desocupats amb caràcter permanent. En aquesta normativa inicial, treballada per la Diputació de Barcelona i que s’aplicarà a diversos municipis, es defineix el que es considera un pis buit i com s’hauria d’aplicar el recàrrec.

Hugo Ferrer, regidor d’Hisenda, va assenyalar que aquesta mesura té com a objectiu, d’una banda, “incidir en aquells pisos buits més susceptibles de ser ocupats, sobretot els que són propietat d’entitats bancàries i fons d’inversió, per evitar l’incivisme i la problemàtica veïnal que generen aquestes ocupacions” i, d’altra banda, “pressionar al mercat immobiliari per incrementar l’oferta de pisos i que això pugui incidir en una baixada del preu dels habitatges».

El regidor va afegir que la normativa proposada “és garantista amb els petits propietaris i té en compte consideracions especials”. Al ple es va comentar que l’aplicació d’una mesura com aquesta és complexa i implicarà al·legacions per part dels propietaris i modificacions de la normativa.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,573SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure