‘Millor sense plàstic’: neteja de la platja i fons marí al Parc del Litoral

Centenars i centenars de residus de tota mena s'acumulen al fons marí i a la Platja del Litoral cada estiu, maltractant i castigant l'ecosistema adrianenc i la nostra imatge cap a l'exterior.

Per aquesta raó i, sobretot, per netejar l'habitatge de milers d'espècie marines, el pròxim diumenge 9 de juny es portarà a terme la jornada 'Millor Sense Plàstic', amb motiu del Dia Mundial de l'Oceà (dissabte 8).

 

World Oceans Day promou aquesta jornada a tot arreu i a Sant Adrià de Besòs ha arribat a través de la Diputació de Barcelona i l'organitza la Federació Catalana d'Activitats Subaquàtiques (FECDAS), amb seu al Fòrum, SOS OcéanosSaita DivingBe Ocean i la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Adrià.

 

La jornada s'iniciarà a les 9.30 hores amb la immersió dels bussejadors des de la platja i l'aula d'educació ambiental de la Platja del Litoral com a punt de trobada. A partir de les 11 hores arrencarà la neteja de platja i espigó, amb el seu repartiment de guants i bosses. Finalment, el dia conclourà a les 12.30 hores amb un taller de microplàstics a la Jugateca Ambiental. Una activitat familiar gratuïta alhora que de conscienciació. Les inscripcions es poden realitzar a mediambienet@fecdas.cat

 

"Tots som voluntaris i és la primera vegada que es farà una acció combinada entre neteja de platja i fons marí", relata Eugeni al Diari de Sant Adrià, representant de Be Ocean"Una vegada finalitzi la jornada, començarem a estripar tot el volum de material que hagim recollit i explicarem als participants de quina manera arriba al mar i com el pot perjudica", afegeix.L'Ajuntament finançarà el 50% de la jornada i cada any es fan dues netegen a través de Saita Diving.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,618SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure