Les Tres Xemeneies, declarades Bé Cultural d’Interès Local

27/09/2016 – El Ple ratifica la declaració i culmina un procés iniciat administrativament a principis d'any amb l'informe tècnic de la Diputació de Barcelona.

El Ple de Sant Adrià ha donat aquest dilluns el pas final i definitiu per protegir les Tres Xemeneies i la sala de turbines de l'antiga central tèrmica de la ciutat, encara en mans d'Endesa. L'aprovació culmina tot un procés iniciat a principis d'any arran de l'informe tècnic complet elaborat per la Diputació de Barcelona. El primer vistiplau de l'Ajuntament va tenir lloc a finals del mes de març, amb el vot favorable de tots els grups a excepció del PP, que s'ha abstingut. La votació s'ha repetit aquesta setmana.

 

Durant aquest mesos, el procés va obrir el període legal establert per presentar al·legacions, i el Consistori va rebre propostes de modificació per part d'Endesa. Haver de respondre-les ha fet que la iniciativa es dilatés una mica més del que s'esperava inicialment, ja que les previsions marcaven la materialització de BCIL abans d'estiu. La regidora d'Urbanisme, Ruth Soto, explica que cap de les al·legacions presentades ha suposat un gran contratemps i que els serveis municipals han pogut replicar totes les demandes d'Endesa.

 

Informe per saber quant costaria rehabilitar les xemeneies

 

Pel que fa a l'oferta de la companyia elèctrica, que va oferir a Sant Adrià el mes d'abril la cessió gratuïta de les xemeneies, encara no té resposta per part del Consistori. La proposta, que imlica traspassar a l'Ajuntament el manteniment de l'estructura, una despesa de centenars de milers d'euros anuals, va agafar per sorpresa el govern local, que continua en indisposició de respondre de manera ferma.

 

Des de llavors, els serveis jurídics estudien les conseqüències. La darrera novetat, explica Soto, és que el Consorci del Besòs ha encarregat un informe a una consultoria externa per saber quant costaria, més enllà del manteniment, posar al dia el que queda de l'antiga tèrmica. És a dir, reparar allò que estigui malmés i que l'estat estructural sigui l'idoni.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,618SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure