Les obres del mercat han costat prop d’un milió més de la previsió inicial: 10,2 milions

01/06/2016 – L'Ajuntament ho atribueix, principalment, a la liquidació de les obres; Mercadona haurà de pagar 300.000 euros més.

La inversió final de la construcció del nou edifici del mercat ha estat superior al pressupost pronosticat i anunciat inicialment, l’any 2012. Fonts municipals expliquen que, un cop inaugurat, les noves instal·lacions hauran costat un total de 10,2 milions d’euros, pràcticament un milió més que els nou i escaig previstos.

 

Aquesta diferència es deu principalment, segons Urbanisme, a un augment del 10% de liquidació d’obres i a detalls i treballs que, en un procés de construcció tant dilatat, finalment acaben suposant una despesa superior a l’esperada.

 

Mercadona haurà de pagar 300.000 euros més

 

Mercadona, per la seva part, que inicialment havia de pagar uns 5 milions de l’obra, haurà d’assumir uns 300.000 euros més degut a una ampliació dels metres quadrats que li pertanyen. La firma ja va saldar un milió, i l’Ajuntament demanarà en breus els 4,3 restants.

 

Els paradistes volen negociar els horaris

 

Una de les novetats del nou mercat serà els horaris d’obertura. Les instal·lacions estrenades fa dues setmanes i les botigues dels concessionaris, en principi, han d’obrir de dimarts a divendres també durant les tardes, tal i com estipula el plec de condicions. Els paradistes, però, veuen aquesta condició rígida i excessiva i consideren que s’hauria de suprimir l’obligatorietat. L’associació de venedors vol seure amb l’Ajuntament i apropar postures en aquest sentit, per tal que aquells comerciants que vulguin no obrir algunes tardes, puguin tenir aquesta opció.

 

Omplir les parades restants

 

Des de l’Ajuntament s’intentarà omplir les 12 parades restants que no es van poder concedir mitjançant concurs a través de processos negociats. Cadascuna d’elles ja té un ús comercial, com ara aviram, carnisseria o floristeria, i canviar-ho requeriria elaborar un tercer concurs, que dilataria molt més la incorporació de nous negocis. Per això mateix, la intenció es trobar comerciants disposats a ocupar els usos establerts.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,618SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure