El Ple aprova negociar amb Tanatori Litoral per evitar la instal•lació dels forns crematoris

31/05/2016 – Tots els grups van donar recolzament a la proposta, a excepció del PP, que es va abstenir en dos punts concrets.

El Ple de Sant Adrià ha aprovat iniciar un procés de negociació amb el Consell Comarcal i Tanatori Litoral amb l’objectiu de “deixar sense efecte la clàusula del contracte per la qual s’obliga a construir un forn crematori”. Així ho diu la moció presentada ahir per Sant Adrià en Comú, MES i ERC, que tots els partits van votar favorablement, a excepció del PP, que es va abstenir en dos punts concrets.

 

El grup liderat per Joan Belda, tercer en representació, arribava al Ple amb dues mocions sobre la taula relatives al projecte del tanatori i a la cancel·lació del crematori, treballades de forma conjunta amb MES i ERC, les altres dues forces contràries al crematori. Hores abans de la sessió, la junta de portaveus va acordar unificar les dues propostes i reformular-les per aconseguir l’aprovació, amb el vot de l’equip de govern inclòs, que amb aquest posicionament deixa entreveure un escletxa en la fermesa i contundència que fins ara mostrava el PSC en aquesta qüestió.

 

Segons la moció, una comissió formada per totes les forces i un membre de la plataforma Stop Crematori supervisaria la negociació entre l’administració i l’empresa encaminada a buscar una alternativa al tanatori amb forn, degut a “l'alarma social i mediambiental generada” pel projecte.

 

Per últim, la moció insta a la Generalitat a “realitzar un informe sanitari per evaluar els efectes per a la salut que podria comportar un forn crematori, tenint en compte totes les emissions preexistents.

 

Nova casserolada popular

 

Aquest dilluns, a les portes de la Casa de la Vila, unes 200 persones es van a tornar a aplegar amb motiu de la celebració del ple municipal, per protestar contra el projecte del tanatori i els seus forns crematoris. La plataforma Stop Crematori SAB, que darrerament és present a bona part de les actuacions polítiques de la ciutat, ja acumula més de 8.000 signatures contra la construcció d’aquesta instal·lació. 

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,581SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure