Les escoles bressol privades de Sant Adrià continuen sense obrir

 

La intenció de reobrir les escoles bressol privades de la ciutat des del passat dilluns, 8 de juny, no s'ha pogut portar endavant per les mesures irreals que Educació imposava. La reducció de 5 nens/es per aula i la cancel·lació del servei de menjador són algunes de les mesures que els centres havien de garantir, a més de la distància de seguretat entre petits/es o l'ús obligatori de mascaretes.

 

Aquest Diari ja comentava fa unes setmanes la greu situació dels centres, que no veien del tot clar la reobertura en Fase 2, tal i com afirmaven les directores de les 5 escoles bressol privades de Sant Adrià: Bambi, Picarol, Patufet, Túrbula Petits i Fantasia. “Cada centre i educadora s’haurà de fer càrrec que els nens estiguin a 2 metres de distància. Ni tan sols en Educació Infantil és viable, els nens necessiten contacte físic” o “Només podem tenir 5 nens en cada aula. Com decidim qui entra i qui no?” són alguns dels testimonis d'aquestes directores, que denunciaven la falta d'implicació i de mesures adequades i adaptades a aquest tipus d'educació.

 

Ara, portant ja uns dies en Fase 2, es confirmen els temors: les escoles bressol privades de Sant Adrià no han obert les seves portes perquè continuen qualificant d'"inviables" les normes a seguir. "Un dels motius,a més, pel que no obrim és que les famílies van contestar en un qüestionari que vam facilitar que no portarien els seus fills a classe", asseguren des de les direccions del centre, "perquè un dels requisits a què estem obligades és que tots dos pares han de justificar que treballen presencialment. No tothom ho pot justificar. A més, continuem sense poder acollir nens/es de 0 a 1 anys".

 

Una situació que s'allargarà fins que no es prenguin les mesures oportunes perquè desde aquests centres es pugui prevenir correctament qualsevol contagi.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,568SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure