Les 22 persones més influents i disruptives del 2022 segons Forbes

0
411

La Revista Forbes ha escollit la llista de 22 persones que tindran un impacte més notori en el canvi a Espanya. Aquests 22 protagonistes del canvi elegits per Forbes han destacat pel seu talent, les seves qualitats de lideratge, persones el treball de les quals al capdavant d’empreses i projectes capdavanters està canviant realitats i els ha encimbellat a l’elit de la disrupció.

Rocío Arroyo

CEO d’Amadix

Empresa especialitzada en el diagnòstic preventiu del càncer. El seu equip desenvolupa anàlisi de sang per a la detecció primerenca a nivell oncològic que arriba fins a una dècada abans que apareguin els primers símptomes de la malaltia.

Álvaro Silberstein

CEO i fundador de Wheel the World

Una plataforma perquè els viatgers amb discapacitat puguin trobar i reservar experiències totalment accessibles al voltant del planeta.

Ana Maiques

CEO de Neuroelectris

Startup capaç de definir un protocol per injectar corrents catodals a una zona concreta del cervell, a fi de llegir la seva activitat i avançar-se a malalties neurodegeneratives.

Francisco Benedito

CEO i cofundador de Climate Trade

Un marketplace climàtic que ajuda les companyies a neutralitzar la seva petjada de carboni. Top 100 Influencers Fintech, és considerat un dels líders espanyols sobre Canvi Climàtic després de participar a la COP25 i COP26.

Elena García Armada

Fundadora de Marsi Bionics

Referència al sector de la innovació tecnològica aplicada a la salut, creadors d’exoesquelets per afrontar teràpies de rehabilitació en nens i adults que pateixen malalties neurològiques.

Juan Urdiales i Felip Navío

Fundadors de Job and Talent

La plataforma tecnològica espanyola d’ocupació, que a finals del 2021 anunciava una ronda de finançament de 440 milions d’euros (superen els 2.000 milions de valoració, convertint-se en unicorn).

Pilar Raigal

Cofundadora i CEO de Heris

La primera plataforma digital per rehabilitar persones que han perdut la capacitat de comunicar-se (afàsia). Usen la tecnologia perquè logopedes puguin donar una solució personalitzada i adaptada al nivell cognitiu de cada pacient.

Guillem M Gauna-Vivas

Director d’Ayúdame 3D

Creador del primer braç imprès en 3D per a persones sense colze. La seva entitat social utilitza la tecnologia per ajudar col·lectius vulnerables de tot el món, divulga el valor social de la tecnologia en col·legis i empreses i crea laboratoris 3D internacionals.

Laura Lozano

Cofundadora CEO de Chargy

Companyia desenvolupadora duna eina de màrqueting per potenciar lestratègia digital de marques i empreses a través de la càrrega per a mòbils. Inclosa, a més, a la llista Forbes TOP 50 Espanyols més Premiats de 2021.

Lorena Pérez

Responsable de Recursos Humans de Talent Garden

L’ecosistema més gran d’educació digital del sud d’Europa. Està dissenyant un programa de formació en metodologies i noves formes de treball per revolucionar el sector.

José C. Cortizo

CMO de Product Hackers

Companyia pionera en la utilització del mètode científic per fer créixer les vendes de productes digitals d’empreses de qualsevol sector productiu. Creador de PsychoGrowth, una disciplina que aconsegueix optimitzar les vendes de negocis digitals en base als biaixos conductuals.

Clara Grima

Professora titular de Matemàtica Aplicada a la Universitat de Sevilla

Des del 2010 compagina tasques de docència i investigació amb la divulgació de les matemàtiques en mitjans de comunicació, teatre i tallers, tant per a estudiants com per a professors.

Mila Valcárcel

Cofundadora i managing partner d’Eatable Adventures

Una de les tres principals acceleradores mundials d?agrifoodtech, des d?on han llançat Eatable Evolution Fund FCR I, dotat de 50 milions d?euros per invertir en la transformació tecnològica del sector a Europa i Llatinoamèrica.

Ibai Llanos

Streamer, presentador i narrador

Compte amb més de 8,5 milions de seguidors, ocupant el novè lloc, a nivell global, dels canals digitals. Resultava guanyador del premi “streamer de l’any”, de manera consecutiva, el 2020 i el 2021, reconeixement atorgat pels eSports Awards.

Claudia Gómez Estefan

Cofundadora i CEO de Sennior

Empresa referent al sector healthtech, dedicada a incrementar la qualitat de vida de persones dependents i grans, havent disminuït els trasllats a l’hospital i habilitat noves possibilitats de treball per als que encara estan en edat activa.

Pedro Castell

Fundador de Devo

La primera empresa de ciberseguretat espanyola a assolir el rang d’unicorn. Aquesta companyia d’anàlisi de dades, nativa del núvol, anunciava el 2021 una injecció de capital Sèrie E per 215 milions d’euros (250 milions de dòlars), superant els 1.300 milions de valoració.

Esther Pina

Fundadora de Secret Sound

Empresa que genera experiències musicals accessibles i inclusives mitjançant bucles magnètics que traslladen el so a implants coclears de persones amb problemes auditius i de llenguatge.

Eva Díaz

Cofundadora d’Appogeo Digital

Apropa la tecnologia innovadora a aquells mercats i sectors per als quals ha estat una mica llunyà. També transformen líders tradicionals que puguin ser capaços de gestionar entorns disruptius.

Marco Palacios

CEO de Sideways

Startup que desenvolupa flotes de vehicles autònoms que milloren el transport de persones a interiors. Han desenvolupat diversos prototips funcionals ja provats a hospitals a nivell europeu.

Ignacio España Rivero

CEO de Kronte

Una de les marques amb més projecció al mercat internacional del sector gaming. Guanyadors de la competició europea Techne Summit, han creat una xarxa professional per a gamers que incorpora, de manera automàtica, les puntuacions dels jocs.

Silvia Gil

Tinent coronel de la Guàrdia Civil i primera dona que dirigeix ​​una comandància, la de Teruel

També ha estat la primera a estar al capdavant d’una àrea de socors, al capdavant d’un subsector de trànsit o superar el curs d’especialistes de muntanya.

Sara Wernner

CEO de Cocunat

Marca nativa digital de cosmètica que lidera la revolució clean beauty i sostenible. Han aconseguit eliminar més de 9.000 substàncies tòxiques que fan malbé la salut i el planeta.