L’AMBici ja és una realitat: 600 noves bicis metropolitanes per començar

El servei s’ha engegat amb 55 estacions s’estendrà als 15 municipis de la primera corona metropolitana

L’AMBici ja és una realitat a les ciutats metropolitanes de Cornellà, Esplugues, el Prat, Sant Boi, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern, on s’hi han situat 55 estacions i 600 bicicletes.

El servei s’estendrà als 15 municipis de la primera corona metropolitana: Hospitalet de Llobregat, Badalona, Cornellà de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Molins de Rei, Sant Boi de Llobregat, Viladecans, Gavà i Castelldefels.

L’AMB projecta un servei integrat amb el servei de transport públic amb 2.600 bicis i 236 estacions gestionades per Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). En total donarà servei a una àrea amb gairebé 1,2 milions de persones.

Durant el 2023 l’AMB anuncia una tarifa promocional de 25 euros anuals per abonament, que permetrà 30 minuts d’ús gratuït per cada trajecte. Després d’aquesta mitja hora tindrà un cost de mig euro per cada mitja hora addicional.

A partir de l’any 2024 l’abonament tindrà un cost de 40 euros anuals, amb els primers 30 minuts a un preu de 15 cèntims d’euro. Després dels 30 minuts inicials, costarà mig euro cada 30 minuts.

Els usuaris que vulguin emprar la targeta física la podran adquirir per un cost de 6 euros. En cas d’emprar el servei amb l’aplicació mòbil, serà gratuït.

El servei està cofinançat pels fons Next Generation de la Unió Europea, que hi han aportat 7 milions d’euros, i vol ser un impuls a la mobilitat sostenible a l’àrea metropolitana de Barcelona.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,618SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure