L’Ajuntament proposa concedir la llicència ambiental pel crematori

10/10/2017 – S'obre un període per presentar al·legacions contra la proposta de resolució favorable.

La Ponència Ambiental Municipal ha emès una proposta de resolució favorable de la llicència ambiental a l’empresa Tanatori del Litoral SL per al tanatori amb crematori. La proposta de resolució estableix una sèrie de condicions i determinacions de la Direcció General de Qualitat Ambiental, de la Subdirecció General de Coordinació de la Salut Pública de Barcelona, de la Direcció General de Prevenció d’Incendis i Salvament, de l’Àrea Metropolitana i dels Serveis Tècnics municipals

 

L’atorgament de la llicència ambiental constitueix un acte reglat – l’Administració té l’obligació d’atorgar llicència si es compleixen els requisits legals – i la Ponència Municipal Ambiental és l’organisme definit en la normativa com el que ha de proposar la resolució de la llicència.

 

Davant d’aquesta proposta de resolució s’obre un tràmit d’audiència de 15 dies hàbils a les parts interessades – l’empresa Tanatori del Litoral SL i la Plataforma Stop Crematori- en el qual es poden presentar al·legacions. La proposta es traslladarà també als departaments de la Generalitat i a l’Àrea Metropolitana de Barcelona que han informat sobre aquesta activitat. Si en el tràmit d’audiència de 15 dies no es presenten al·legacions, aquesta proposta de resolució inicial esdevindrà definitiva.

 

La plataforma Stop Crematori ja ha avançat que està treballant en “l'elaboració de diferents estratègies per aturar la construcció del crematori, sense descartar cap via legal”. Tanmateix, han anunciat més mobilitzacions ciutadanes.

 

Stop Crematori s’oposa a canviar el PGM

 

Stop Crematori s’oposa a modificar el Pla General Metropolità (PGM) per autoritzar el forn incinerador junt a la Ronda Litoral. En unes al·legacions  a l’Ajuntament, sosté que canviar el planejament per permetre el crematori implicaria “afavorir un particular”.

El permís d’obres es va frenar el juny quan el secretari municipal va advertir que la construcció incompliria el planejament, i va obrir l’opció de revisar-lo per adequar-lo al projecte de tanatori amb crematori. L’Ajuntament no s’ha pronunciat al respecte. La plataforma també ha al·legat contra la llicència ambiental.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,618SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure