L’ajuntament contracta plans d’ocupació

0
47

Aquest gener s’han incorporat 9 persones contractades mitjançant el programa de plans d’ocupació Treball i Formació del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya.

Aquest programa inclou la contractació per un període de 12 mesos de persones en situació d’atur i aquesta convocatòria anava dirigida especialment a dones i a majors de 45 anys, col·lectius amb un percentatge d’atur més elevat que la mitjana. Durant el seu període de contractació les persones participants reben formació, orientació i acompanyament per tal de millorar la seva ocupabilitat i facilita la seva inserció posterior.

Les persones contractades desenvoluparan tasques diverses: hi ha informadores per a campanyes relacionades amb la situació ocasionada per la Covid-19 tant al mercat d’Encants com a altres esdeveniments com la Fira d’artesans, i també realitzaran campanyes informatives i cíviques dirigides als comerços i ciutadania en general del municipi. Altres de les persones contractades s’encarregaran de l’assessorament en la realització de tràmits digitals, especialment, l’ingrés Mínim Vital. Finalment, també donaran suport a actuacions dutes a terme per diferents serveis municipals com l’Oficina d’Atenció al Ciutadà, l’arxiu municipal, biblioteques i centres educatius.

En aquests moments, encara s’està desenvolupant el procés de selecció de la figura de coordinador que donarà suport a la gestió del programa i les accions d’orientació que es portaran a terme, es preveu la seva incorporació durant el mes de febrer.