La platja del Litoral, tancada sense data límit

4 entitats i desenes de veïns i veïnes ho denuncien a la Fiscalia de Medi Ambient

Aquest estiu, Sant Adrià s’ha quedat sense poder gaudir d’una de les platges de la ciutat i el motiu no és un altre que la contaminació de la sorra. Probablement és la noticia de l’any, encara que algunes persones no se sorprenen d’aquest fet i les protestes es donen dia sí i dia també.

El consistori ha pres aquesta decisió després d’accedir a un estudi sobre la contaminació en la capa superficial de la sorra. Aquest estudi revela que la platja de Sant Adrià pateix acumulacions de plom per sobre dels nivells permesos. A més, també supera el límit recomanable de presència d’altres materials, com el cobalt o coure. Les mostres també han assenyalat la presència massa alta d’arsènic, níquel, zinc, molibdè, vanadi i benzopirè.

Un estudi de Tecsol el 13 de maig ja rebel·lava el risc

Un informe públic de l’Ajuntament adrianenc revela que TEC SÒL va realitzar un estudi d’un tram de la platja del Litoral i el resultat va ser que el sòl presentava unes concentracions de contaminants que superen els NGR’S definits. Tot i això, la platja es va tancar el 25 de maig.

Marea Verde, l’entitat veïnal tan activa a la ciutat, és la columna vertebral de tot un moviment que no recula i que insisteix en demanar explicacions i fer fóra als responsables. Aquest Diari s’ha posat en contacte amb un dels seus representants, l’Àlex Ovejero: “Hi ha en tot el municipi 80 Àrees Potencialment Contaminades (APC), espais públics i privats que encara no han estat analitzats. Des que va passar el tema de la Rambleta, nosaltres vam demanar que s’investiguessin si hi havia més punts”.

Precisament a la Rambleta es va descobrir el passat contaminant gràcies a un veí. A la Platja del Litoral no va haver-hi indústria fa anys, però l’escòria que s’utilitza per emplenar la sorra porta metalls pesats i dioxines contaminants. “Les obres de la Rambleta ja porten parades 2 anys. En aquest punt entren en joc moltes administracions i el procés s’endarrereix. Nosaltres ens plantegem objectius a llarg termini i treballem per a les futures generacions”, comenta l’Àlex.

Denuncia a la Fiscalia de Medi Ambient

En aquest punt, 4 entitats i una quarantena de veïns i veïnes han presentat a la Fiscalia de Medi Ambient una denúncia: ”Considerem que la denúncia a la Fiscalia és molt necessària, ja que durant moltes dècades s’ha incomplert la Llei de Residus per part de les empreses responsables de la contaminació. Així mateix, denunciem la desídia política i administrativa que ha incomplert l’aplicació del Principi de Subsidiarietat que obliga les administracions públiques a descontaminar els sols contaminats i obliga al seu pagament als propietaris privats.

 

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,618SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure