La Plataforma per la Conservació de les Tres Xemeneies commemora amb un llibre el centenari de la indústria elèctrica a Sant Adrià

19/4/2013. El llibre precedeix una exposició i estarà disponible per Sant Jordi a les paradetes de l’avinguda de Catalunya

«Central tèrmica de Sant Adrià. Cent anys il·luminant Catalunya, cent anys de patrimoni industrial». Aquest és el títol del llibre que ha editat la Plataforma per la conservació de les tres xemeneies i que posarà a la venda el proper dimarts diada de Sant Jordi. L’obra s’edita en commemoració dels cent anys de l’entrada en servei de la primera central elèctrica a Sant Adrià i precedeix una exposició que es farà pública els propers mesos. Al llarg de 75 pàgines es fa un recull de dades, fets, imatges i curiositats al voltant de l’evolució de la indústria elèctrica a la ciutat amb la pretensió de donar a conèixer i posar en valor una part important del patrimoni industrial elèctric.

Alguns dels capítols del llibre són: Cent anys il·luminant Catalunya, Temps de guerra, Nous temps. Noves necessitats. Badalona I i II, El colós de les Tres Xemeneies, Temps de lluites, Dades tècniques, De la fàbrica a la indústria cultural, social i econòmica, La conservació i difusió del patrimoni industrial i cultural, Plataforma per la conservació de les Tres Xemeneies.

El llibre, que disposa també d’un recull cronològic dels fets més significatius relatius a la indústria elèctrica adrianenca i catalana, estarà disponible la diada de Sant Jordi a les tradicionals paradetes de l’avinguda de Catalunya.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,581SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure