La PAH del Besòs vol declarar Sant Adrià municipi “lliure de desnonaments”

18/4/2013. Insta tots els partits a l’Ajuntament adrianenc a tirar endavant un paquet de mesures per aturar aquesta problemàtica social

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Sant Adrià de Besòs parla d’un panorama en què amb l’esclat de la crisi i l’augment de l’atur centenars de milers de famílies han arribat a situacions límits per les quals no poden fer front al pagament de la seva hipoteca. També considera que la majoria de les hipoteques disposen d’unes clàusules contractuals que beneficien de forma abusiva a les entitats financeres, així com veuen “inadmissible i totalment injust que en un Estat social i democràtic de dret, totes les conseqüències de la crisi recaiguin sobre la part més vulnerable del contracte hipotecari”.

Per això, la PAH proposa a tots i cadascun dels partits que formen l’Ajuntament la declaració de Sant Adrià com a municipi lliure de desnonaments. Tot plegat, adoptant mesures com ara que Serveis Socials sol•licitin als jutjats que se’ls faci arribar mensualment una relació dels processos judicials en curs en el municipi i que sol·liciti al jutge la suspensió d’un desnonament quan aquest sigui per motius econòmics i es refereixi a l’habitatge únic i habitual. També vol que no es faci servir “ni un sol policia local a la disposició de les ordres de desnonament” i que en els casos en què no s’hagi pogut impedir el desnonament tant de lloguer com de procediment hipotecari, es garanteixi “l’immediat reallotjament en un habitatge digne en règim de lloguer social assequible”. D’altra banda, també vol que es faci un cens urgent dels pisos buits en mans de les entitats financeres, així com que es creï una figura a l’Ajuntament que realitzi el treball d’assessorament, mediació i acompanyament als afectats d’un procés de desnonament.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,568SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure