La demanda de la descontaminació del litoral, encara sense resposta per part del Govern

Joan Callau i l’exalcaldessa Dolors Sabater es van reunir fa un mes a Madrid amb el subdirector general per a la Protecció de la Costa. Davant la manca d’un compromís polític, es van demanar actuacions per descontaminar i estabilitzar les platges, una petició que encara no ha obtingut cap resposta. 
L’alcalde de Sant Adrià de Besòs, Joan Callau va exigir una urgent confecció d’un calendari i d’un pressupost per procedir a la descontaminació del litoral i de les platges en el tram que va des del port de Badalona fins als terrenys de l’antiga PROCOLOR a Sant Adrià de Besòs. La decisió d’exigir un compromís a la ministra va sorgir després d’una reunió mantinguda amb el subdirector general per a la Protecció de la Costa, Ángel Muñoz, en la que també ha participat el responsable del servei de Gestió del Litoral de la Generalitat, Juantxu Barroso, la presidenta del Consorci del Besòs, Janet Sanz i Carme Ribas, gerent d’aquest mateix organisme. Durant la reunió, Ángel Muñoz ha emplaçat totes les parts a mantenir una nova trobada en les pròximes setmanes per tal d’arribar a acords, davant la manca d’un compromís polític per executar la descontaminació i l’estabilització de les platges als dos termes municipals. Aquesta nova trobada hauria de servir per donar resposta a una situació encallada, tot i que en una reunió mantinguda el juny de 2017 el Ministeri de Medi Ambient s’havia compromès a executar les actuacions necessàries. Els representants municipals han considerat que la reunió no ha estat satisfactòria i han decidit adreçar-se per carta a la nova ministra d’Energia i Medi Ambient, Teresa Ribera, per convidar-la a visitar les dues ciutats per tal de conèixer de primera mà la situació i establir un calendari i un pressupost per resoldre el problema. 
Des dels ajuntaments es farà arribar una petició en el mateix sentit al conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, per tal que doni suport als dos municipis en les seves reclamacions al govern espanyol. 

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,618SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure