Instal·len elements de seguretat per reduir la velocitat de les bicicletes al parc fluvial

10/05/2017 – Es tracta d'una prova pilot que la Diputació, gestora del parc, està implantant a diferents punts.

Un dels principals conflictes detectats a la zona d’ús públic del Parc Fluvial del Besòs és la convivència entre l’ús de la bicicleta i els vianants en una mateixa calçada. Actualment, l’ús de la bicicleta és molt intens al marge de Sant Adrià i es produeixen situacions de risc per als vianants. De fet, s'han registrat alguns accidents, un dels quals va acabar amb la vida d'un home de 64 anys el passat setembre.

 

Per aquest motiu, s’està creant una senyalització específica en els trams a l’entorn dels accessos que consisteix a dibuixar uns passos de vianants que els donin prioritat per creuar el carril bici; a delimitar el carril bici mitjançant unes pilones flexibles, i també a pintar unes zones en color vermell i instal·lar franges reductores de velocitat tant a les rampes d’accés com al llarg dels carrils amb què els ciclistes redueixin la velocitat quan s’aproximin als punts de creuament de vianants.

 

La intenció d’aquestes mesures és recuperar l’espai de la bicicleta exclusivament per al gaudir i eliminar-ne l’ús esportiu.

 

Aquesta prova pilot s’està duent a terme als accessos de Can Zam Nord, a Santa Coloma de Gramenet, i de Miquel Servet, a Sant Adrià de Besòs. L’objectiu és, tanmateix, aplicar les millores a tot l’àmbit del Parc Fluvial.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,618SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure